Korszerű oktatás

2022.11.15. 11:48

A tudás mellett szakmai tapasztalatot is kapnak a debreceni diákok

A Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola tanulóinak felkészültségéért kedden együttműködési megállapodást írt alá az intézmény vezetése.

Forrás: Bucsi Bernadett

Elsősorban a gépészeti ágazatban valósul meg az a stratégiai együttműködés, mely november 15-én, kedden a VÁMOSGÉP Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. és a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola között köttetett. Az intézmény és a vállalat vezetői hosszú távú megállapodást terveznek a duális képzéssel annak érdekében, hogy a diákok az iskolai éveket befejezve a XXI. század igényeinek megfelelő tudással és kellő szakmai tapasztalattal léphessenek ki a munkaerő világába.

A megállapodás aláírásának ünnepségén Fábián Attila, a cég ügyvezető igazgatója felidézte a duális képzés lehetőségéhez vezető utat. Mint mondta, néhány éve a munkaerő elérése olyannyira ellehetetlenült az ipari élet résztvevő számára, hogy a vállalatuk is kénytelen lett volna távol-keleti munkaerőt szervezni a napi tevékenységek elvégzésére.

– Végiggondoltuk, hogy mit szeretnénk elérni a környezetünkben. Megszületett a döntés annak az oktatási központnak a létrehozásáról, mely 2020 óta szolgálja a szakképzést. Amellett tettük le a voksunkat, hogy magyar munkaerővel oldjuk meg az igényeinket – idézte fel. Hangsúlyozta azt is, hogy mára a legmagasabb szinten oktatják a leendő szakembereiket kelet-Magyarországi viszonylatban.

Forrás: Bucsi Bernadett

– Hároméves úton indítjuk el a diákokat, akik a duális képzésre jönnek. A partnereink nélkül el sem tudnánk indítani ezeket a képzéseket, hiszen nincs olyan korszerű felszerelésünk – erre Molnár József, a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola igazgatója mutatott rá, aki a duális képzés lehetősége mellett a szülők támogatásáért is köszönetet mondott.

Kifejtette azt is, hogy az intézmény 2022/23-as tanévét már érinti ez az együttműködés, és a jövőbeli céljaik között szerepel a kiképzett munkaerő helyben tartása, Debrecen és a térség iparának kiszolgálása. Az intézmény infrastruktúráját folyamatosan fejlesztik, többek között műhelyfelújításokat, informatikai laborokat, eszközbeszerzéseket végeznek, és igyekeznek megfelelő humánerőforrást is biztosítani.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában