Helyi közélet

2022.11.27. 07:56

A hálózatteremtés atyja Debrecenben járt

Forrás: Facebook/Puskás István (Fotó: Miskolczi János)

Véget ért a MODEMben a háromnapos NFTDEB nemzetközi hackathon és konferencia szombaton. Puskás István Facebook-bejegyzése szerint a blokklánc technológia és a generatív művészet találkozásának egyedüli hazai fóruma olyan roppant izgalmas előadásokról szólt a digitális kor kihívásairól, mint a digitális demokrácia, az etikus és környezettudatos digitális világ, a digitális kultúrakritika, és mindez roppant izgalmas és szemet gyönyörködtető generatív művészeti alkotásokkal körítve.

Ahogy az lenni szokott, ma ez még csak egy kis közösség ügye, de ezzel a néhány emberrel épp a jövőt hozzuk létre, épp történelmet írunk Debrecenben. 
Tegnap a konferencián járt Barabási Albert László, a hálózatelmélet atyja, Karikó Katalin mellett a legfontosabb és legismertebb magyar tudós is, akivel egy nagyon izgalmas közös projekten kezdtünk el dolgozni, ami ha megvalósul, megint valamiben úttörő, első lesz itthon Debrecen – olvasható az alpolgármester bejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában