Már szerelik az izzókat

2022.10.27. 11:28

Új kedvenc fotóhelyszín lesz adventkor? – Fénykanapén pózolhatunk majd Debrecenben

Elkezdték a munkát a debreceni adventi hírnökök: november 27-ig felhelyezik az összes izzót.

Forrás: Napló-archív

Mint tavaszt a fecskék, őszt a daruvonulás, úgy jelzik advent közeledtét a debreceniek számára a főtéren emelőkosárral felszerelt autókkal megjelenő szakemberek, akik izzók ezreivel öltöztetik fel a belvárost. Idén október 24-én észleltük először a fényekért felelők magaslati ténykedését, a polgármesteri hivataltól megtudtuk, hogy a Dekert Kft. és a Mechatron Line Kft. munkatársai november 27-ig dolgoznak azon, hogy teljessé váljon a díszkivilágítás.

Az idei teljesség, valamivel visszafogottabb lesz, mint legutóbb: amint arról Papp László polgármester az energiatakarékossággal kapcsolatos október 20-án tartott sajtótájékoztatóján említést tett, a karácsonyi díszkivilágítás csökkentett tartalommal, az adventi időszakban naponta sötétedéstől 22 óráig üzemel majd. A Piac utcának a Kossuth utcától a Nagytemplomig tartó szakaszán összesen 26 „angyalkás” fénydísz lesz, s a kandeláberekre csillagszóró-motívumok kerülnek. A Kossuth téren az Aranybika szálló épületétől a Nagytemplomig tartó szakaszon – összesen 90 fán – LED-égőket helyeznek el.

A fényfa örökzöld eleme a vásárnak

Megnyugtató hír lehet annak, aki a közösségi oldala fotójának aktualizálása miatt aggódik, hogy a legnépszerűbb fényelemek nem maradnak ki a belvárosi látványból: a Simonffy utcán fényháló látható majd, s a Piac utcai torkolatban újra ott áll a kedvelt fényfa, a Csapó utca bekapcsolódásánál a fényszökőkút, valamint a Rózsa utca elején a karácsonyi gömb is. A Csapó utcán és a Dósa nádor téren 15 csillagszóró-motívumot helyeznek a kandeláberekre. Utóbbin ezen kívül fénypiramis és fénykanapé is világít majd. 

A főtéren a karácsonyfát összesen 16.500 égő díszíti majd. Épp, annyi, mint tavaly.

A főtéri fényáradat advent első vasárnapjától – november 27-től – vízkeresztig – 2023. január 6-ig – hangolhatja az ünnephez, az örömhírhez méltó állapotra az arra járók lelkét. A múlt évekhez képest eltérés, hogy a város területén, az említett helyszíneken kívül, az önkormányzat nem szereltet fel karácsonyi díszkivilágítást.

Szilveszter napjával bezáróan csaknem 90 árus és 30 gasztrokioszk, adventi koncertek, korcsolyapálya és karácsonyi kézműves kuckó várja az érdeklődőket. Erről itt írtunk. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában