Közgyűlés

2022.10.27. 13:29

Termálhőre állhat át a Pallagi úti idősotthon

A Pallagi úti idősotthon

Forrás: Google Street View

A városüzemeltetés költségeiben igen jelentős tétel a közvilágítás működtetése, itt azonban komoly korlátozás nem lesz, bizonyos terek, épületek kivilágítását csökkentik, a karácsonyi díszkivilágítás csak a városháza és a Nagytemplom közötti részen, sötétedéstől este 10-ig lesz – tudatta Papp László polgármester az energiatakarékossági csomag tárgyalásakor a közgyűlés mai ülésén. Megjegyezte: a következő költségvetésben meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy elkezdhesse a város a közvilágítás átállítását a jóval takarékosabb LED-es rendszerre.

A Pallagi úti idősotthon kapcsán elmondta, az a város egyik kiemelt intézménye, azonban a hatvanas években épült, hatalmas energetikai igénye van. 

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt.-vel együttműködve a következő hetekben szeretnénk megteremteni annak lehetőségét, hogy a  közelben lévő termálkút felhasználásával az épületet a termálhő energiájával lehessen fűteni, így le tudna csatlakozni a távhőről. Ennek a műszaki feltételei megvannak

– mondta a polgármester. Azt is közölte, hogy a Debreceni Intézményműködtető Központ tanuszodái november 1-től bezárnak, és ezeket áprilisban sem éri már meg visszanyitni a tanév végéig szólóan. 

SzT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában