Debreceni Egyetem

2022.10.07. 14:29

Senki nem bírál úgy szarvasmarhát, mint a debreceni hallgatók

Emellett juhokat körmöltek, de traktorral is bizonyítottak Kaposváron.

Forrás: Krizsán Csaba/MTI

Összetettben második helyezést értek el a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében rendezett országos gazdászversenyen a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar hallgatói – számolt be a hirek.unideb.hu.

Forrás: unideb.hu

A KÁN Egyetemi Napokon nyolc csapat indult, a debreceni hallgatók mellett érkeztek diákok a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem budai, keszthelyi, gödöllői, gyöngyösi és kaposvári campusáról, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karáról, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karáról, Hódmezővásárhelyről is.

A felsőoktatási intézmények gazdászversenyén elméleti tudásukat és sokrétű gyakorlati felkészültségüket mutatták meg a hallgatók. A háromfős csapatok olyan szakmai és ügyességi feladatokat is kaptak, mint juhok körmölése, traktoros ügyességi verseny, borfajták felismerése és szarvasmarha-showbírálat.

Forrás: unideb.hu

A versenyszámokban kitűnően teljesítettek a Debreceni Egyetem hallgatói, szarvasmarha-bírálatban ők bizonyultak a legjobbnak, összetettben pedig a második helyen végeztek. A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar csapatát Katona Sára lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnök, Czina Ferenc osztatlan agrármérnök és Koncz Zoltán Szabolcs mezőgazdasági mérnök szakos hallgató alkotta. A csapatot Oláh János tudományos főmunkatárs készítette fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában