Programajánló

2022.10.26. 15:39

Lássuk, milyen felhozatallal csalogatja látogatóit a Debreceni Advent!

Pontosan egy hónap múlva ünnepi hangulatba borul és életre kel a belváros.

Illusztráció

Forrás: Napló-archív

Ahogy arról kedden beszámoltunk, november 26-án nyitja meg kapuit a Debreceni Advent. A négy hét alatt, december 23-ig vásár, gasztronómia, szabadtéri koncertek, kézműves foglalkozások és jégpálya várja a látogatókat.

A puncs- és gesztenyestandok szezonális finomságokkal csalogatják a vásárlókat, a faházak kézműves árukkal és karácsonyi hangulattal árasztják el a nézelődő közönséget. Az adventre hangolt házikók között forralt bort és karácsonyi koktélszínházat is lehet majd találni, melyeket a kenyérlángos, a bejgli vagy a helyben sütött kürtöskalács illata kísér, hogy mindez a karácsony örömébe ringassa a látogatókat.

A Piac utcai, a főtéri, valamint a Dósa nádor téri vásári korzón modern és tradicionális termékek egyaránt várhatóak: helyet kapnak a torontáli szőnyegek, a kelim szőttesek, a cserépedények, a mázas bögrék, a kézzel készült fajátékok, a mézeskalácsok, a hargitai gyógyfüvek, az ezernyi féle tea, a karácsonyi díszek és a szaloncukrok.  Több mint 90 ünnepi, feldíszített stand kínál majd hagyományos kézműves termékeket, kidolgozott karácsonyi díszeket, szezonális ajándékokat és közel 30 faház ínycsiklandó finomságokat, különleges kulináris élvezetek széles választékát – tájékoztatta a Haont a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Mint kiderült, a 750 négyzetméteres nagyságú jégpálya mindennap nyitva fog tartani, és a különböző tematikájú esteken jégdiszkóval fogják várni a korizókat: a ’60-as és ’70-es évek stílusával, sci-fi diszkóval és további válogatásokkal készülnek a DJ-k esténként a jeges koreográfiákhoz.

A programkínálatban gyerekek és felnőttek számára szóló események váltják egymást a színpadokon: a városba érkezik többek között Csemer Bogi, Gájer Bálint és a HoneyBeast, fellép a Kodály Filharmónia és a Szent Efrém Férfikar, a gyerekeket a Garagulya Gólyalábas, a Langaléta, a Lángoló Csigák és az Agyagbanda szórakoztatja. A Kossuth téren található majd az Adventi Kuckó, ahol bárki felfedezheti a kézzel készített ajándékok csodáját.

A Nagytemplom előtti és belvárosi karácsonyi vásár felejthetetlen színfoltja azoknak, akik ünnepi hangulatra vágynak. A látogatók varázslatos karácsonyi légkörbe léphetnek be, melynek egyedülálló hátterét Debrecen belvárosának csodálatos épületei nyújtják. A városi sétány fényei, régi-szeretett és új fényinstallációi – a gömb, a szarvasok, a szán vagy a fényfa, továbbá a hatalmas, élő fenyő – hozzájárulnak ahhoz, hogy a nézelődők kiszakadjanak a mindennapokból, és ráhangolódjanak a közelgő, meghitt ünnepre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában