Debrecenből a Balkán-félszigetre

2022.10.21. 14:32

Itt kezdjük az informálódást, ha Albániába utazunk!

Átvágták az Albán Tiszteletbeli Konzuli Iroda ajtajában kifeszített szalagot pénteken.

Forrás: Molnár Péter

A Piac utca 77. szám alatti helyiségben a jövőben dr. Molnár Andrea fogadja azokat, akiknek segítségre vagy információra van szüksége. Mint azt a megnyitón mondta, célja képviselni az itt élő albánokat, konzuli támogatást nyújtani az ideutazóknak, valamint érdemi tudnivalókkal ellátni minden olyan magánszemélyt, céget, befektetőt, aki érdeklődik Albánia iránt. A tiszteletbeli konzul köszönetet mondott a városnak, amiért biztosítja számára a székhelyet.

Forrás: Molnár Péter

– Nagy megtiszteltetés Debrecennek, hogy az Albán Köztársaság egy konzuli képviseletet hoz létre itt, hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő, sok nemzetközi kapcsolattal bíró városában – nyilatkozta Papp László. A polgármester hozzátette: szándékunk is a kapcsolatépítés, -erősítés, amelynek az egyik motorja a Debreceni Egyetem. Több mint száz nemzet diákja tanul a cívisvárosban, köztük harminc albán hallgató. A városvezető zárásképp reményét fejezte ki, hogy dr. Molnár Andrea dinamikus személyiségével és az iroda megnyitásával még inkább gyümölcsöző, előremutató lesz a két nemzet közötti kapcsolat.

Az eseményen jelen volt Gentiana Mburimi, az Albán Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének ügyvivője, aki arról szólt, hogy bár a két ország hivatalos diplomáciai kapcsolatai száz évvel ezelőtt kezdődtek, a két nemzet közötti barátság jóval megelőzte ezt. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában