Bankgaranciáról is tárgyal a közgyűlés

2022.10.26. 11:44

Egyre több jelzőlámpát üzemeltethet a debreceni társaság

A város saját cége Debrecenen belül és kívül is szolgáltat.

Forrás: Napló-archív

A Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft. bankgarancia szerződésének meghosszabbításáról is tárgyal csütörtökön a debreceni közgyűlés. A képző központ a debreceni önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társaság. A jelzőlámpás csomópontok irányításához kapcsolódó közfeladat-ellátás színvonalának emelése érdekében az önkormányzat saját irányítása alá vonta a tulajdonában lévő forgalomirányító jelzőlámpáinak üzemeltetését, a közlekedés szervezését. Ennek érdekében a képző központ 2021-ben elindította a forgalomirányító jelzőlámpák telepítésével és üzemeltetésével foglalkozó tevékenységét, melyet Debrecenben és azon kívül is ellát.

A képző központ forgalomtechnikai ágazata kivitelezési szerződéseinek egyik fontos eleme a jótállási kötelezettség vállalása.

Ez, vagy a szerződésben rögzített vállalkozói díj 5 százalékának a jótállási idő végéig történő visszatartásával vagy bankgaranciával biztosítható. A társaság likviditásának biztosítása érdekében kedvezőbb megoldás a bankgarancia vállalása, ezért 2021-ben 20 millió forint keretösszeg erejéig bankgarancia-szerződés megkötését engedélyezte a közgyűlés. 

A folyamatban lévő szerződéskötések és tárgyalások alapján a következő évben várhatóan magasabb összegű bankgarancia igénybevételére lesz szüksége a képző központnak, ezért az előterjesztés javasolja a jelenleg hatályos szerződés 1 éves időtartamra történő meghosszabbítását és 49 millió forint keretösszeg engedélyezését. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában