Közbeszerzés

2022.10.24. 16:19

Bővítik a monostorpályi bölcsődét

Egy esztári cég végezheti a monostorpályi bölcsőde két csoportszobával történő bővítését nettó 83 millió 979 ezer forintért – derül ki a Közbeszerzési Értesítő október 24-ei számából.

Az önkormányzat beruházásában bővítik az épületet az udvari rész felé. Az egyik csoportszoba normál (14 fő), míg a másik mini (8 fő) kialakítású. A hozzájuk kapcsolódó öltözőátadó, mosdó kiszolgáló helyiségek is elkészülnek. Új vizesblokk szolgálja ki a két csoportszobát, azokat közös öltözőn keresztül lehet majd megközelíteni, közvetlen udvari kijáratuk lesz. Az épületet akadálymentesítik.

A tervezett bővítés nettó 183 négyzetméter alapterületű. A vízellátása a települési hálózatról biztosított. Az ingatlannak két közterületi szennyvíz-csatlakozása van, a konyhai és könyvtár épületrésznek a Damjanich utca felől, míg az óvoda és bölcsőde épületrésznek a Kossuth utca felől. A pontos közmű-elhelyezkedés az ingatlanon belül nem ismert, ezért a tervezett bővítmény területén lévő közműveket kutatóárkok létesítésével fel kell tárni. A földmunka csak kézi árokásással végezhető – áll a részletes leírásban.

Az ingatlanon a Kossuth utca felől meglévő csatornabekötés alkalmas a megnövekedett szennyvízmennyiség elvezetésére. A bölcsődei létszám növekedésével a meglévő-megmaradó konyha épületrészben keletkezett szennyvíz mennyisége is növekszik, azonban a növekedés mértékét figyelembe véve a meglévő szennyvíz-vezetékek és műtárgyak megfelelnek a jövőben is a konyha szennyvizének az elvezetésére. A meglévő csapadékvíz-szikkasztó bővítése javasolt. 
A meglévő épület fűtési rendszere biomassza alapú. A meglévő kazánok külön-külön üzemeltetve alkalmasak a jelenleg tervezett bővítéssel együtt az épület hőigényének kiszolgálására. Az új épületrészbe betervezett hőleadók acéllemez lapradiátorok. A tervezett helyiségek szellőztetése természetes úton történik.

A közbeszerzési eljárásban négy cég nyújtott be ajánlatot, a nyertessel október 18-án kötöttek szerződést. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában