Konferencia

2022.10.14. 13:26

Az ország egyik legnagyobb aneszteziológiai klinikája jön létre Debrecenben

Néhány napig a cívisvárosban tanácskozik a szakma krémje.

Fülesdi Béla, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója

Fotó: hirek.unideb.hu

Az aneszteziológia és az intenzív terápia újdonságait ismerhetik meg a 20. Debreceni Aneszteziológiai Napok résztvevői. A szakmai program csütörtökön kezdődött. Az előadások mellett gyakorlati kurzusokat is tartanak, többek között az agyhalál megállapításával és az újraélesztéssel kapcsolatban. A háromnapos rendezvényen több mint négyszáz szakember vesz részt – közölte a hirek.unideb.hu.

Szabó Zoltán, a Debrceni Egyetem Klinikai Központ elnöke kiemelte, 

az aneszteziológia és intenzív terápia területén a közeljövőben jelentős változás várható Debrecenben.

– A Klinikai Központban 2021 januárjában kezdődött el az integráció, melynek fő célja Debrecen és a régió egészségügyi ellátásának optimalizálása. Ennek eredményeként néhány hónapon belül a Debreceni Egyetemen létrejön az ország egyik legnagyobb Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája – mondta a professzor.

– Egyre modernebb eszközöket használhatunk, amelyek új lehetőségeket nyitnak az aneszteziológiában és az intenzív terápiában. A korszerű lélegeztető gépek alkalmazásával például a betegek egyedi igényeihez igazíthatjuk a lélegeztetési módszereket. Az innovációban mi is jelentős részt vállalunk, hiszen néhány éve az egyesült államokbeli Mayo Klinikával közösen fejlesztettünk ki egy új monitort – ismertette Fülesdi Béla, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója.

Az idei rendezvényen a luganói egyetem aneszteziológus professzora, Christoph Czarnetzki is előadást tart. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában