Fejlődő kisváros

2022.10.12. 10:23

Az év legnagyobb fejlesztése Hajdúsámsonban

Megemelték a sámsoni nyugdíjasok rezsitámogatási összegét is.

A testületi ülés legfontosabb témája és döntése Hajdúsámson ivóvízhálózatának kapacitásbővítése volt

Forrás: Illusztráció, MW-archív

A fejlesztéseké volt a főszerep Hajdúsámson képviselő-testületének legutóbbi ülésén. A városvezetők többek között döntöttek gyalogos átkelőhelyek és kerékpáros átvezetések kialakításáról, járdaépítésről és nyugdíjasok támogatásáról is.

A testület jóváhagyása alapján gyalogos átkelőhely létesül Petőfi és a Bartók Béla utcák kereszteződésében, valamint kerékpáros átvezetés az Árpád utca és a Szatmári utca kereszteződésénél. A Fő utcán, a Coop üzlet előtt víznyelőt építenek, ezzel orvosolva a csapadékvíz okozta problémákat.  

Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere
Forrás: Napló-archív

– Egyik legfontosabb napirendi pontunk volt a Bocskai utca aszfaltozása. A Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően egy újabb kátyús utcát fogunk rendbe tenni a városban – emelte ki a Haonak Antal Szabolcs polgármester. A belvárosban folytatják a térköves járda építését a Toldi utca kereszteződéséig. Módosították továbbá a nyugdíjasok rezsitámogatását szabályozó rendeletet is: a testület döntése értelmében 25 ezer forintra emelték az igényelhető összeget.  

– Legfontosabb témája és döntése az ülésnek városunk ivóvízhálózatának kapacitásbővítése volt. Mint már arról adtunk értesítést, július óta van érvényben a Debreceni Vízmű döntése alapján a rákötési csatlakozási tilalom. A beruházás (kapacitásbővítés) hamarosan elkezdődhet, így megoldódhat a jelenlegi probléma, hogy ne legyenek nyomásingadozások, valamint a tilalmat a szolgáltató fel tudni oldani majd – hangsúlyozta a városvezető, hozzátéve: azok, akik építkeznek, illetve építkezést és családi lakóházakat terveznek, rá fognak tudni kötni a vízhálózatra. Az idei év legfontosabb fejlesztése lesz ez a városnak.

Dandé Melinda 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában