A város tüdeje

2022.10.05. 17:05

Az erdei madarak élete és védelme tárul fel egy debreceni csodás kiállításon

A Nagyerdő hete programsorozat kiállításmegnyitóját tartották a Borsos-villában.

Az esemény a Nagyerdő Hete című programsorozat része, melyet immár harmadik alkalommal szervezett meg több együttműködő szervezettel, intézménnyel közösen a Nagyerdő Társaság és a Debreceni Értéktár Bizottság

Forrás: Kiss Annamarie

A Természettár „Otthon az erdőben” című kiállítását nyitotta meg szerdán Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a vénkerti Borsos-villában. Az esemény a Nagyerdő Hete című programsorozat része, melyet immár harmadik alkalommal rendezett meg több együttműködő szervezettel, intézménnyel közösen a Nagyerdő Társaság és a Debreceni Értéktár Bizottság. A tárlat bemutatja, hogy miként élnek a madarak az erdőben, és mit tehetünk a védelmükért.  

– A Nagyerdő Debrecennek egy olyan értéke, amellyel kapcsolatban mindannyiunknak van egy-egy élményünk, ahol mindenki megtalálja azt, amiért szeret itt élni – fogalmazott köszöntőjében Barcsa Lajos alpolgármester. A körzet önkormányzati képviselője a hallgatóságával megosztotta azt is, hogy szívesen jár sportolni, futni a Nagyerdő fái között. – Olyan értékekre, kincsekre is lehet bukkanni a fák között, amelyeket elsőre nem is biztos, hogy észreveszünk, de ugyanúgy fontos részei a Nagyerdőnek. Ilyenek például a madarak is – mutatott rá.  

Halász D. János, a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház vezetője úgy fogalmazott: a Nagyerdő hetét ünnepelve a város felhívja a figyelmet arra, hogy az nemcsak a Debrecen egyik büszkesége, hanem olyan csodákat is rejt, amelyek arra várnak, hogy felfedezzék. Váradi Zoltán, a Természettár vezetője kifejtette: A Debreceni Nagyerdő az első természetvédelmi terület az országban, 1. sorszámmal jegyezték be a védett természeti területek törzskönyvébe immár 83 éve.

A Nagyerdő Hete programjait idén október 1. és 9. között tartják. A rendezvény keretében sportprogramokkal, kerékpáros bemutatóval, tematikus sétákkal, természetismereti vezetett túrákkal, családi nappal, piknikkel, kiállításokkal, valamint Debrecen Zöld Értékei címmel nemzetközi szakmai konferenciával is várják az érdeklődőket a szervezők.

BS 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában