Autómentes nap

2022.10.02. 10:52

Autómentesen a járási székhely intézményeiben is

A Kölcsey-iskolások városismereti túrát tettek, a Szent Mihály-os diákok kerékpárral érkeztek, s akadálypályán próbálhatták ki tudásukat szerdán egész nap az autómentes napon.

Forrás: Molnár Csilla

Nyíradony várossá válásának 30. évfordulóját köszöntötték a Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai, tanárai. Erre kiváló lehetőséget biztosított az „Autómentes nap”, melyen legalább kétórás városismereti túrát tettek az osztályok, tanáraik, osztályfőnökeik kíséretében. A település bejárása közben – melyhez Tasó Béla polgármester várostérképet, Nyíradony-sétálófüzetet és egy várostörténeti könyvet adott ajándékba minden osztálynak – tíz különböző helyszínen osztályszelfiket kellett készíteniük, miután megismerkedtek a nevezetességekkel.

A túrára nem felejtették magukkal vinni a Hajdú-Bihari Naplót sem – tájékoztatta portálunkat Csiszár Antal testnevelő.

A Szent Mihály-os diákok java kerékpárral, rollerrel érkezett az autómentes napon. Ez volt a feltétele annak, hogy a diákok részt vehessenek azon a sorsoláson, melyen kerékpárosok számára hasznos kiegészítőket, csengőt, lámpát stb. lehetett nyerni. Napközben akadálypályán próbálhatták ki kétkerekes tudásukat a Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI tanulói az autómentes napon – tudtuk meg Pocsai Emesétől, a diákönkormányzat elnökétől. Az ifjak gondolkodásmódját formáló programok kiválóan sikerültek. 

MCS


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában