Mutatjuk, mi még

2022.10.28. 13:13

A nádudvari testületin is téma volt az energiaválság

Tucatnyi témát tárgyalt a városvezetés csütörtökön.

Már üzemel a gázfűtést kiváltó aprítékkazán a Napfény óvodában

Forrás: Marján László

Az energiaválság okozta gazdasági környezet hatásainak csökkentése érdekében az önkormányzat és intézményeinek, gazdasági társaságának energiahatékonysági intézkedési tervét módosították soros ülésükön a nádudvari városatyák, városanyák. A három nagy fogyasztású önkormányzati fenntartású intézménynek (polgármesteri hivatal, művelődési ház és a Kossuth utcai Napfény óvoda) 2023 végéig szóló kedvező árú gáz-, illetve villamosenergia-felhasználási szerződése van.

A művelődési ház, az óvoda, a szociális szolgáltató központ és a Nádudvari Nonprofit Kft. vezetői beszámoltak, milyen intézkedéseket tudtak tenni a rezsiköltségek minimalizálására.

Ezeken túlmenően – egyebek mellett – a Napfény Óvoda és Bölcsőde különböző szabályzatait vizsgálták felül, ahogy évről évre teszik a jogszabályokkal összhangban.

Megerősítést kaptak a képviselők arról is, hogy a nádudvari hulladékgazdálkodási közszolgáltatás 2021-ben rendben zajlott a településen.

Verseskötet Nádudvarról

A nádudvari gyökerű dr. Lajtos Nóra író, költő, a Nemzeti Kulturális Alap kritikusi alkotói ösztöndíjasa „A gyermekkor tenyerén” című könyvének megjelenését 200 ezer forinttal támogatja az önkormányzat. A 40 verssel és fotókkal illusztrált kötet igyekszik általános képet formálni Nádudvar múltjáról, a gyermekkorról, a nagyszülőkről. Az írónő a kiadásra váró 200 példányból 100 példányt felajánlott az önkormányzat részére.

Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában