Honvédelem

2022.10.05. 15:11

A kitartás és az elszántság gyümölcse: fiatal őrmester is legyalogolta a kemény debreceni teljesítménytúrát

Balázs Barbara testvérével együtt vágott neki a hajdú-bihari megyeszékhelyről induló Bocskai-portyának.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár immár 13. alkalommal rendezte meg a Bocskai Portya elnevezésű katonai teljesítménytúrát, amin az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóalja is képviseltette magát. Mint arról a Magyar Honvédség hivatalos honlapja beszámolt, a túrára egy katona testvérpár is jelentkezett: a zászlóalj tartalékos katonája, Balázs Barbara önkéntes területvédelmi tartalékos őrmester fivére, Balázs Dávid főhadnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság mérnök tisztje biztatására jelentkezett a túrára.

A cikk rámutat: a túra első húsz kilométere gyorsan telt, ám ahogy a kilométerek szaporodtak, úgy fogytak el a szavak, és csendesedett el az elme. Mert a megmérettetés egyben lehetőséget ad a katonának ez elmélyülésre is: arra, hogy tisztelettel gondoljon a katonaelődökre. Az utolsó tíz kilométer pedig már fejben dőlt el.

A kitartás, az elszántság és a testvéri támogatás meghozta az eredményét, a fiatal őrmester célba ért.

„Hihetetlen, mennyire jó érzés, hogy sikerült, és ez az eredmény már a miénk” – összegezte Balázs Barbara tartalékos őrmester, aki már most tudja, jövőre visszatér, hogy újra teljesítse a portyát.

Forrás: Honvédelem.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában