Honvédelem

2022.10.22. 10:58

A Bocskai-dandárnál is '56-ra emlékeztek, az ünnepi kitüntetéseket is kiosztották

Az elismeréseket a parancsnoktól vehették át az arra érdemesek.

Forrás: bocskaidandar.hu

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségeiben ünnepi állománygyűlések keretében emlékeztek meg az 1956-os októberi forradalomról – közölte a dandár hivatalos honlapja.

A debreceni Kossuth laktanyában Tóth József Lukács hadnagy ünnepi beszédében felelevenítette az '56-os eseményeket és a forradalomhoz vezető történéseket. Hangsúlyozta: „Úgy gondolom, 1956 október 23-án nemcsak a hősies helytállásra és a forradalom sikerére kell megemlékeznünk, hanem arra a hatalmas csorbára is, amelyet a magyarság egésze elszenvedett a szovjetizálás időszakában. Legyünk büszkék forradalmárainkra, akik nemcsak az elnyomás és terror ellen, a szabadságért harcoltak, hanem azért is, hogy egy identitásától megfosztott nemzetet újjáélesszenek." A fiatal tiszt beszédét Buda Ferenc: Tizenöt-húszéves halottak című versével zárta.

Az ünnepségen Farkas Sándor alezredes, a dandár parancsnoka adott át az emléktárgyakat és dekréteket az arra érdemes katonáknak és honvédelmi alkalmazottaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában