Élhetőbb falu

2022.09.20. 17:11

Új utakon Körösszakálban

Összesen több mint két és fél kilométer hosszon korszerűsítenek.

Forrás: Illusztráció, MW-archív

Eljárást indított Körösszakál önkormányzata két külterületi útjának építésére, javítására – tájékoztat a szeptember 14-i Közbeszerzési Értesítő. A fejlesztéssel mezőgazdasági bekötőutak stabilizálását és aszfalt burkolattal történő ellátását kívánja megvalósítani, továbbá két új útszakasz is épülne. 

A tervezett út kezdő szelvénye a Körösszakált és Zsadányt összekötő út, a végszelvényében egy meglévő földútúthoz csatlakozik. A tervezett út 700 méter hosszú, a kialakítandó közlekedési terület közepén lenne elhelyezve, figyelembe véve a már meglévő földút területét. A mezőgazdasági út 3,5 méter széles aszfaltburkolattal, 1-1 méter széles föld útpadkával épül ki, koronaszélessége 4,5 méter, s egy forgalmi sávja lesz leágazások nélkül. 

A másik tervezett út kezdő szelvénye a Körösszakálban található Zalka Máté utca, a végszelvényében meglévő földúthoz csatlakozik. Mintegy 1900 méter hosszú. Egy kilométeren 5,5 méter széles aszfaltburkolattal, 1-1 méter széles föld útpadkával, valamint 900 méteren 3,5 méter széles aszfaltburkolattal, 1-1 méter széles föld útpadkával épül ki, koronaszélessége 5,5 – 7,5 méter, s egy forgalmi sáv készül és két leágazás. 

A munkára 10 hónap áll majd a kivitelező rendelkezésére. Az ajánlatokat szeptember 28-ig várják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában