Kivitelezőt keresnek

2022.09.26. 15:54

Új ablakokat készül nyitni a világra a „Refi”

Energetikai korszerűsítés vár az iskola Péterfia utcai épületére.

Forrás: Napló-archív

Kis híján három és fél száz nyílászárót készül kicserélni a Tiszántúli Református Egyházkerület a Debreceni Református Kollégium, Gimnázium és Általános Iskola Péterfia utcai épületében – derült ki a Közbeszerzési Értesítő hétfői számából.

A felhívás részletes dokumentációjából kiderül, hogy az épület nyílászáróinak megromlott műszaki állapota és energetikai jellemzőinek műszaki avultsága miatt időszerűvé vált a nyílászárók cseréje. Megjegyzik egyúttal: az épület műemléki védelem alatt áll.

Mint írják, az ablakok kibontásakor törekedni kell a roncsolások elkerülésére, a külső téglaburkolatok ne sérüljenek, ugyanis azok javítása, pótlása nem lehetséges, és a műemléki érték védelme is sérülne. Az új faablakok rétegragasztott borovi fenyőből készülnek, 78 mm-es profilszélességgel, kettős gumiütközéssel, alsó alumínium vízvetőre csavarozott fa vízvetővel. A beépítendő ablakok funkcionálisan a meglévővel azonos kialakításban készülnek, nyithatóságuk és a fix részek a meglévő kialakítását követik. Az ablakszárnyak 3 rétegű üvegezést kapnak, 4+12+4+12+4 rétegződéssel, argongáz kitöltéssel. Az új ablakok alapozó után 2 réteg fedőfestéket kapnak a meglévővel azonos színben, azaz a szárnyak és a tokok kívül erdei fenyő zöld RAL 6028 színűek, belül fehérek. Az ablakcserék közben sérülő, meglazuló kávák javítandók. A vakolat kijavítása után glettelés, festés két rétegben, fehér színben, esetenként téglapótlás szükséges – sorolják a felhívásban. A cserélendő nyílászárók mennyisége: 347 db. 

Közben működik

Azt is kikötik, hogy az intézmény a kivitelezés ideje alatt rendeltetésszerűen üzemel, a kivitelezés szakaszosan történik az ajánlatkérő igényei szerint.

Az ajánlattétel benyújtásának határideje 2022. október 10. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában