Az ő jövőjük a legfontosabb

2022.09.22. 15:29

Ötmillió a gyermekek megsegítéséért

A nagylelkű adományt egy eszköz megvételére használták fel.

Bárány Lászlóné és dr. Szabó Tamás a csütörtöki adományátadó ünnepségen

Forrás: Czinege Melinda

A Bárány Család a Családokért Alapítvány 5 millió forinttal támogatja A Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért tevékenységét – jelentették be sajtótájékoztatón a felek, csütörtökön, a debreceni Gyermekgyógyászati Klinikán.

Az eseményen a Bárány Család a Családokért Alapítvány részéről Bárány Lászlóné kuratóriumi elnök elmondta: a kezdetektől együttműködnek a Debreceni Karitatív Testülettel, valamint gyermekotthonokkal is, most pedig úgy döntöttek, hogy ez a támogatás a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért tevékenységet segítve hasznosulhat remekül, hiszen maguk a gyermekek jelentik a jövőt. – Az ő fejlődésük, egészségük mindennél fontosabb – hangsúlyozta Bárány Lászlóné.

Hiánypótló műszer

Dr. Szabó Tamás, a Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért kuratóriumi elnöke, a klinika igazgatója köszönetét fejezte ki a nagyvonalú felajánlásért. – A gyermekklinika a régió progresszív ellátásának csúcsintézménye. A támogatási összeg egy elektrofiziológiai készülék vételárának részét képezi, amellyel súlyos idegkárosodott vagy idegkárosodást szenvedett gyermekek esetében a funkcionális diagnosztikát tudjuk végezni – emelte ki, hozzátéve: hiánypótló beruházásról van szó.

A támogatási összeg egy elektrofiziológiai készülék vételárának részét képezi
Forrás: Czinege Melinda

– A központi támogatások mellett ezek az adományok segítenek abban, hogy az egyes specialitások műszerigényét a kor igényei szerint tudjuk fejleszteni, így ez is egy óriási lépés – mutatott rá dr. Szabó Tamás.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában