Követendő példa

2022.09.29. 20:00

Összesen 300 kilométert fut Klaudiáért: te képes lennél hasonlóra?

Nádudvari Péter gyógypedagógus nagy dobásra készül: Debrecenből az ukrán határig fut egy félárva, súlyosan beteg kárpátaljai kislányért.

Nádudvari Péter a debreceni Nagytemplomtól a tiszabecsi magyar–ukrán határig fut el, összesen 120 kilométert megtéve

Forrás: Nádudvari Péter-archív

Nádudvari Péter összesen 300 kilométert teljesít a négyéves Klaudia támogatására. Október elsején és másodikán következik a legnagyobb vállalása: a debreceni Nagytemplomtól a tiszabecsi magyar–ukrán határig fut el, összesen 120 kilométert megtéve – tájékoztatta a Haont.

A Debrecenben élő, kétgyermekes családapa a fizikai erejét „bocsátja áruba”, hogy a négyéves kislánynak – aki egy súlyos betegséggel, a neuroblasztómával harcol – a gyógykezelések alatt biztosítva legyenek a megfelelő életkörülmények, mint például a higiénés feltételek és a megfelelő étkezés. Az a célja, hogy a kislány – aki két éve elvesztette az édesapját – semmiben ne szenvedjen hiányt, és mindent megkaphasson, ami szükséges ahhoz, hogy újból egészséges legyen.

Nádudvari Péter azt vallja, hogy felelősséggel tartozunk az embertársainkért
Forrás: Nádudvari Péter-archív

– Édesanyám orvos, édesapám szociális munkás, tehát a segítő tevékenységek iránti vonzalom már gyermekkorom óta meghatározó része az életemnek. Ez is oka annak, hogy gyógypedagógus főállásban dolgozom, és a hobbijaimmal is (a sporttal, a zenével és az írással) szeretném támogatni a rászorulókat. Ami a sportot illeti, tíz éve jött be az életembe, mint egy új szenvedély, s egy darabig az volt a célom vele, hogy fizikai és mentális jóllétet adjon. Egyszer azonban felfigyeltem egy ismert alapítvány felhívására, amely jótékony sportolókat toborzott, és ekkor belém nyilallt a felismerés: ez a szabadidős tevékenység összhangba hozható az életcélommal. Azóta szinte minden évben teljesítek futó- vagy triatlonversenyeket fogyatékossággal élő vagy súlyosan beteg személyek támogatására, életformámmá vált ez a „műfaj” – osztotta meg velünk, amikor arról kérdeztük: van-e bármilyen személyes jellegű oka a megmozdulásának?

Felelősséggel tartozunk az embertársainkért

Mint arról beszámolt, Klaudiáért összesen 300 kilométert fut, amelyek alapára háromezer forint, de magasabb összegért is megvásárolhatók. (A kislányt úgy segíthetjük, ha megvásároljuk, „örökbe fogadjuk” a futó előtt álló kilométereket, a pénz így Klaudia családjához jut el.) Péter az első kihívás, egy 55 kilométeres ultramaraton teljesítése után most gőzerővel készül az október elsején és másodikán esedékes kampányzáró futására, amelyeken a debreceni Nagytemplomtól a tiszabecsi magyar–ukrán határig jut majd el – a 120 kilométert egy hétvége alatt, két részletben megtéve. Ennek a teljesítésnek szimbolikus jelentősége is lesz, hiszen Péter jelképesen „hazaviszi” Klaudiát, s így fejezve ki azt a reményét, hogy a kislány hamarosan újra otthon élhet majd, ott, ahol a gyökerei vannak – méghozzá egészségesen, békében és rendezett anyagi körülmények között.

Klaudia a vigaszt nyújtó bohócdoktorok között, a kórházban
Forrás: Nádudvari Péter-archív

– Nagyon fontosnak tartom a hasonló kezdeményezéseket, hiszen azt vallom, hogy felelősséggel tartozunk az embertársainkért, és bizonyos lehetőségeket és képességeket azért kaptunk, hogy azokat szolgáljuk, akiknek ezek nem adattak meg. Ezért támogatom a sporttal azokat, akiknek akár átmenetileg, akár életükben nem lehetséges az ilyen fajta rendszeres testmozgás a betegségükből vagy a fogyatékosságukból adódóan. Úgy gondolom, az említett lehetőségeket és képességeket nem alanyi jogon kapjuk meg, hanem kiváltságból, emiatt is tartom helyénvalónak, ha valaki jótékony célra használja őket – hangsúlyozta. Ami a jelenlegi gyűjtést illeti, azt kéri, hogy némi pénzadománnyal és/vagy megosztásokkal az olvasók segítsék az ügyet. Ahogy egy kedves ismerőse fogalmazott: ,,Nem lehet beteg gyerek a földön.”

NE

Az adománygyűjtés jelenleg 654 ezer 274 forintnál tart, a cél 900 ezer forint előteremtése.

A vállalt kihívások részletei a következők:

- Saját szervezésű ultramaraton (55 km, júliusban) – már teljesítve

- Debrecen, Nagytemplom előtti tér – Tiszabecs, magyar-ukrán határ (saját szervezés, össztáv: 120 kilométer)

- 125 edzéskilométer – folyamatos teljesítés

A kilométereket banki átutalással lehet megvásárolni, „örökbe fogadni” a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Számlatulajdonos: Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000 SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: Sz.Klaudia0082

Az alapítvány kéri, hogy az adományozók mindenképpen ezt a szöveget írják be közleményként, hogy be tudják azonosítani a felajánlásokat, mert Klaudia már rendelkezik gyűjtéssel, és így tudják megkülönböztetni, hogy Péter jótékonysági futására mennyi adomány jön be.

A gyűjtésről további információk a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány adomanybank.hu oldalán találhatóak.

Ami pedig Klaudiát illeti, ő is megteszi a magáét, továbbra is keményen harcol a gyógyulásáért – jelenleg a következő kezelésére vár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában