Zöld Város Program

2022.09.16. 15:54

Már kiöntötték a tócóskerti rendezvénytér alapját, nemsokára épül a drótkötélpálya is

A legfrissebb fejleményekről Varga András önkormányzati képviselő számolt be.

Forrás: Facebook / Varga András

A tócóskerti Zöld Város Program aktuális állásáról osztott meg részleteket pénteken Varga András. Az önkormányzati képviselő Facebook-oldalán azt írta, a munkálatok ez év novemberéig tartanak, a kivitelező tudja tartani a határidőt.

A posztból kiderül:

  • A sétány melletti fedett rendezvénytér alapjait kiöntötték, a következő hetekben elindul a felépítmény, valamint a környezetének megvalósítása.
  • A párakapus Angyalföld téri pihenőrész a következő hetekben teljesen elkészül. Utána jöhet mellette a drótkötélpálya építése.
  • A merőleges sétány folytatásának (Angyalföld tér 10-11, 15-16 előtt) kivitelezése hamarosan elindul. Egyeztetni fognak a lakókkal a kert előtti növények áthelyezéséről, amennyiben szükséges.A zöldterület nagyságát itt is növelik majd.

Hátravan még:

  • A „gödörben”,  a Postás ligettel szemben a füves focipálya kialakítása, valamint mellette mini kondipark megépítése.
  • Az Angyalföld téri bölcsőde mögötti játszótér és annak környezetének a rendbetétele.
  • A kutyafuttató elkészítése a postával szembeni külső karéjon (István út). 

A posztban leírtak szerint a fák és cserjék kiültetésének folyamata elkezdődött, ez a projekt befejezéséig folyamatosan fog történni. A maradék padokat, ivókutakat és szemétgyűjtőket október végén helyezik ki végleges helyükre.

Varga András azt írta, felhívta a kivitelező figyelmét a balesetveszélyes helyek elkerítésére. Ők arról tájékoztatták a képviselőt, hogy ezt meg szokták ezt tenni, de folyamatosan át/leszakítják a terelőszalagot. Varga András múlt heti bejárásán saját maga is szemtanúja volt egy ilyen esetnek, amikor néhány fiatal épp félig lebontotta az egyik kordont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában