Kutyás futás

2022.09.11. 14:28

„Mancsokkal” futottak a beteg gyerekekért

Nagy sikerrel rendezték meg Kelet-Magyarország első jótékonysági kutyás futását és sétáját Hajdúsámsonban, a martinkai Csikós-erdőben szombat délután.

Két- és négylábúak, közös erővel, nemes célért

Forrás: Dandé Melinda

A szervezők, a debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány és a hajdúsámsoni  Mancsok és Paták Terápiás Egyesület azzal a nemes céllal hívták életre a 2 kilométeres távú megmérettetést, hogy a nevezések bevételéből a kis hősöket támogassák.

Az alapítvány már harminc éve dolgozik azon, hogy a Debreceni Gyermekklinika hematológiai és onkológiai osztályán fekvő beteg gyermekeknek, illetve családjuknak az életét könnyebbé tegye – tájékoztatta a Naplót az alapítvány elnöke, Hetey  Attiláné.

– Nyár elején felvetődött, hogy Kelet-Magyarországon még nem volt kutyás futás, és megkértek, segítsek megszervezni és lebonyolítani – osztotta meg velünk Fekete Róbert, az egyesület elnöke.

Robi négy éve került kapcsoltba az alapítvánnyal, és azóta is felajánlásként hetente egyszer vezet foglalkozást a kicsiknek.

Minden induló résztvevő emléklapot kapott, és egy frizbit a kedvencének, valamint a helyi lakosú Nagy Tibor és családja mindenkit megvendégelt egy tál meleg étellel a rendezvény végén.

Dandé Lászlóné alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd az önkormányzat nevében ajándékcsomaggal kedveskedett a szervezőknek, és gratulált az eredményes programhoz. 

DM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában