Örömnap

2022.09.25. 19:00

Komádiban idézték meg a hajdú hagyományokat

A megyei önkormányzat rendezvénysorozatának következő helyszíne Komádi volt, ahol a helyi kötődésű Kowalsky meg a Vega zenekar koncertezett szeptember 24-én.

Forrás: Rozsik Rita

A Hajdú hagyományok nyomában program délben főzőversennyel kezdődött, összesen 12 csapat nevezett a megmérettetésre, mindannyian hajdúsági specialitásokkal készültek. Később kerékpártúrára invitálták a település lakóit, egy négy kilométeres táv megtétele előtt megyei totót töltöttek ki a résztvevők. A színpadi programokat helyi kulturális fellépők műsora színesítette, ezt követően táncházba kapcsolódhattak be az érdeklődők. Egész napos gyermekprogramok, kézműves tevékenységek, népi játékok várták a kicsiket és nagyokat egyaránt, majd Oláh Gergő énekes szórakoztatta a közönséget. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd az összetartozás szimbólumaként fából készült, Hajdú-Bihar megyét ábrázoló puzzle-t adott át Tóth Ferencnek, Komádi polgármesterének. Ezt követően Pajna Zoltán, Tóth Ferenc, Hidvégi László alpolgármester és a főzőverseny zsűrijének elnöke a színpadon gratuláltak a főzőcsapatoknak és a helyezetteknek. Lenyűgözte a zsűrit a Körös-Körül Néptáncegyüttes korhelylevese, Nácsa János és Kocsis György töltött káposztája, továbbá Jován Borbála és csapatának cigánykáposztája.

Az este a Kowalsky meg a Vega fergeteges, több ezreket vonzó élő koncertjével ért véget. 

Rozsik Rita


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában