Hideg ősz

2022.09.24. 11:49

Kiderült, hány debreceni lakásban indították már be a fűtést

A múlt héten ezt a lakóközösségek 35 százaléka kérte.

Forrás: illusztráció / MW-archív

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek felfűtését pénteken Miskolcon is. A megyei jogú városok közül Tatabányán szerdán, Szombathelyen csütörtökön indult el a szolgáltatás. Salgótarjánban külön kérésre már a lakossági fogyasztók túlnyomó többségénél bekapcsolták a távfűtést, ezt a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt egy hónappal, szeptember 15-étől lehet igényelni.

Debrecenben mintegy tízezer lakásban a lakók kérésére már fűtenek

- közölte a helyi hőszolgáltató társaság vezérigazgatója az MTI érdeklődésére. Arday Balázs azt mondta, a városban 33 ezer lakásban van távfűtés, a teljes lakásállomány harmadában. A múlt héten a lakóközösségek 35 százaléka kérte a fűtés beindítását, ami mintegy tízezer lakást érint. Debrecenben gáz alapú erőműre épül a távhőszolgáltatás, így a költségek csökkentése érdekében ha jobb az idő, a lakóközösségek kérésére azonnal leállítják a már korábban beindított fűtést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában