Közlekedésbiztonság

2022.09.30. 17:19

Gokartba pattantak a böszörményi gyerekek

Rolling Kids Nemzetközi Pedálos Gokart Kupát rendezett nemrégiben a hajdúböszörményi Csillagvár Óvoda és Bölcsőde.

Az eseményt Leleszné Sveda Klára intézményvezető nyitotta meg, majd Suba István rendőrszázados, a Balesetmegelőzési Bizottság titkára és Molnár Imre képviselő köszöntötte a résztvevőket. A közlekedési játék menetét, szabályait Szabóné Sánta Katalin projektszervező ismertette. A gokartokat a Határtalan Segítség Alapítvány által Mester János biztosította – tudtuk meg olvasónktól.

Erdős-Kathi Klára zenés bemelegítése után nyolc állomáson a közlekedéssel kapcsolatos feladatokat kellett a gokartos csapatoknak megoldani, mellyel megszerezték a nyolc nyomdát pontgyűjtőjükbe, s a célba érkezve mindenki megkapta jutalmát. A résztvevők az egészséges életmódot szem előtt tartva a szülők által felajánlott zöldséget, gyümölcsöt, limonádét kaptak frissítőként. Színesítette a rendezvényt két meghívott vendégcsapat részvétele (Jó Pásztor Református Óvoda, Gyakorló Óvoda). A gyermekek és szüleik játékos, élményekben, mozgásban gazdag délutánt tölthettek együtt.

Forrás: olvasói felvétel

 

A Határtalan Segítség Alapítvány küldetése a Rolling Kids programmal a közlekedésbiztonságra való nevelés, amelyet már a korai kisgyermekkorban érdemes tudatosítani. A Rolling Kids nemzetközi programja minden gyermeknek – függetlenül attól, hogy hová született – szeretné megadni a pedálos és kormányos járművek vezetésének élményét, valamint még egy nagyon fontos céljuk, hogy népszerűsítsék és elterjesszék a Rolki speciális fényvisszaverő mellénypánt használatát, viselését a gyerekeknél. 

Hajdú-Bihar megyében a Csillagvár Óvoda és Bölcsőde Dobó István utcai telephelyén elsőként vezették be a láthatósági pántok mindennapos használatát, melyet már a Csillagvár Óvoda és Bölcsőde egyre több gyermeke viselhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában