Felhívás

2022.09.21. 18:36

Fél évig nem lesz vezetékes ivóvíz Hajdúbagoson

Átmenetileg megnehezedik a helyiek élete.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Megkezdik az ivóvízminőség-javító beruházás keretében a teljes hajdúbagosi vízműtelep felújítását – tudatta a város Facebook-oldala.

A munkavégzés során a jelenlegi vezetékes ivóvíz-szolgáltatást ideiglenesen szüneteltetni kell, de a nyersvíz változatlanul rendelkezésre áll. Ez az állapot előreláthatólag 2022. szeptember 26-tól–2023. március 15-ig fog fennmaradni.

A munkavégzés időszakában a vezetéken csak a kutakból származó, kezeletlen használati vízszolgáltatás lesz. Ez a használati víz emberi fogyasztásra nem alkalmas. Kiemelték, az egészségmegőrzés érdekében a vezetékes vizet ne fogyasszák! Különösen gondoskodjanak arról, hogy a gyermekek se fogyasszák! A vezetékes víz iváson és főzési célú felhasználáson kívül minden más használatra alkalmas. Felhasználása csak szigorúan használati vízként megengedett!

A munkálatok során átmeneti, néhány perces vízhiány, kisebb nyomásingadozás előfordulhat, melynek következtében a használati víz zavarossá válhat. A zavaros víz a munkák befejezését követően a kerti csap rövid idejű megnyitásával távozik a rendszerből.

Ezen időszak alatt az egészséges ivóvizet két kihelyezett konténeres víztisztító berendezés biztosítja. 

A víztisztító konténer az alábbi helyeken található:

1. számú konténer: Hajdúbagos, Óvodaköz utca 1. Az idősek otthonához tartozó főzőkonyha felőli bejárata előtt.
2. számú konténer: Hajdúbagos, Iskola utca 18. Az általános iskolához tartozó főzőkonyha felőli bejárata előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában