Fejlesztés

2022.09.17. 10:58

Elkészült a kismacsi kerékpárút

A mostani szakaszt később tovább bővítené az önkormányzat.

Forrás: Kiss Annamarie

Elkészült Debrecen-Kismacs vadonatúj kerékpárútja. A hiánypótló beruházás csaknem 3 kilométer hosszan, több mint 371 millió forintból valósult meg – hangzott el a beruházásról szóló sajtótájékoztatón, szombaton.

Forrás: Kiss Annamarie

Az eseményen Papp László polgármester elmondta, a város egyik legfontosabb közlekedésbiztonságot szolgáló fejlesztése a kerékpárút, rövid időn belül pedig valamennyi, Debrecenbe vezető nagy forgalmú út mellett lesz elérhető szakasz. – A 33-as mentén elkészült, a Böszörményi út mentén, a 47-es út mentén szintén. A Kishegyesi út mentén, valamint a Kishatár út mentén épül. A Sámsoni út mellett kell még kiépíteni, de az illesztve van már az ottani fejlesztéshez – emelte ki.

Hangsúlyozta, jelenleg több mint 92 kilométer kerékpárút érhető el városszerte, mely számadat legkésőbb jövő év tavaszára 108 kilométerre duzzadhat.

Úgy véli, nagy forgalma lesz az elkészült szakasznak, főleg, ha az továbbépül a BMW gyárának irányába. A polgármester végezetül úgy fogalmazott, a jövőben egészen a Hortobágyig szeretnének eljutni a kerékpárutak kiépítésével, dolgoznak az ügyön, de erre még várnia kell a debrecenieknek.

Forrás: Kiss Annamarie

Nagy figyelemmel

Kósa Lajos országgyűlési képviselő beszédében örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban. – Innen a Nagytemplomig el lehet menni közvetlenül kerékpárúton, ami azt gondolom, akkor is nagy szó, ha sokat kellett várni rá – köszönte meg a türelmet. Mint említette, külön boldogsággal tölti el, hogy lesz lehetőségük a továbbépítésre is. Először a Látóképig haladnának, de tervben van a Balmazújvárossal való összeköttetés kialakítása is.

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az új kerékpárút is jó példája annak, hogy Debrecen városa a külső területekre is nagy figyelmet fordít a központ fejlesztésein túl.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában