Gyors segítség

2022.09.12. 13:45

Debreceni fürdőben élesztettek újra egy 50 év körüli férfit

A komplexum nemrég csatlakozott a mentőszolgálat Élet Mentő Pontjainak sorába, így a helyszínen volt defribrillátor.

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Úszás közben lett rosszul és merült el az az 50 év körüli férfi, akihez vasárnap délután kérték a debreceni mentők gyors segítségét a termál hotelhez tartozó fürdőbe, ami éppen 10 hete csatlakozott a mentőszolgálat Élet Mentő Pontjainak sorába.

Több szemtanú azonnal a férfi segítségére sietett, köztük egy szabadnapos orvos is, aki a kimentést követően azonnal megvizsgálta a beteget.

A mentőszolgálat Facebook-posztjából kiderült: a férfi már nem lélegzett, így a doktor azonnal megkezdte az újraélesztést, miközben a fürdőzők mentőt hívtak. A fürdőkomplexum egyik munkatársa azonnal elszaladt a nemrég kihelyezett defibrillátorért, amivel több sokkot is leadtak a mentők érkezéséig.

Az életmentők emelt szinten küzdöttek tovább a beteg életéért, amit a fürdőző közönség reménykedve figyelt.

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak és a korai defibrillálásnak köszönhetően a mentés végül sikerre vezetett, és a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában