Épül az új bölcsőde

2022.09.28. 11:30

Csaknem száz gyermek ellátása oldódhat meg a Postakertben

Már „kirajzolódtak” a leendő csoportszobák Debrecen legújabb bölcsődéjének építési területén.

Forrás: Molnár Péter

Ahol szerdán még malter csapódott a falakra, ott jövő ősszel már talán vízfesték fog: a kivitelezőnek 2023. októberéig kell átadnia a Zelemér utca 4. szám alatt épülő bölcsődét. Az 1,2 milliárd forintnyi Európai Uniós támogatásból létrehozandó modern, napelemekkel felszerelt intézményben 96 gyermeket tudnak majd fogadni, négy épületegységben, nyolc csoportszobában – tájékoztatott a helyszínen Papp László. Debrecen polgármestere elmondta, a területet júliusban adták át a közbeszerzési pályázat nyertesének, a Stabil Mérnöki Iroda, Építő és Kereskedelmi Kft.-nek, amelynek 15 hónapos határidőt szab a szerződés.

Forrás: Molnár Péter

A város első embere felidézte, néhány évvel ezelőtt szűkös bölcsődei kapacitással és néhol elavult infrastruktúrával kellett szembesülnie a munkába visszatérni kívánó szülőknek. Ezért a 2014-20-as Európai Uniós fejlesztési ciklusban a városvezetők kiemelt feladatnak tekintették, hogy a megyeszékhely ezen gyenge pontját orvosolják. Jelenleg a postakertin kívül, Felső-Józsán és a Görögkatolikus Egyháznak köszönhetően a Tócóvölgyben épül új bölcsőde. Hangsúlyozta, a cívisváros gazdasági fejlődésének köszönhetően a következő években 10-15 ezer új munkahely létesítésével számolnak. Ennek nyomán még inkább szükség lesz bölcsődékre, iskolákra és a meglévők felújítására, ezért a 2021-27-es uniós ciklus helyi tervezésében szintén fontos elem az ilyen intézmények fejlesztése.

Forrás: Molnár Péter

Pósán László országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a kormány politikájában 2010 óta prioritást élvez a családtámogatás számos formája. Elhangzott: Debrecenben számos, nagy hozzáadott értékű vállalat jelenik meg, ezért kulcskérdés, hogy az infrastrukturális háttér hiánya ne legyen szempont a család vagy karrier dilemmánál, lehessen mindkettőt megvalósítani. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában