Emlékek őrzői

2022.09.17. 17:29

Ápolják a hagyományokat Komádiban

Molnár Balázs néprajztudós munkássága előtt tisztelegve szakmai előadással egybekötött emléknapot tartottak a komádi Molnár Balázs Emlékházban, szeptember 16-án.

Forrás: Rozsik Rita

– Kerestük Komádi múltját, hogy legyen a településünknek jelene. A kutatások egyik alapja Dr. Molnár Balázs komádi származású néprajztudós hagyatéka. Az örökül hagyott hatalmas anyag egy része még feldolgozásra vár, melyet a későbbiekben a Molnár Balázs Emlékházban szeretnénk bemutatni, így őrizve a néprajztudós emlékét. Az önkormányzat az emlékháznak, és benne a helytörténeti gyűjteménynek otthont adó nagygazda épület megvásárlásával olyan értékkel gazdagodott, amely országosan is ritka, egyedi falfestéseket tartalmaz – emelte ki Tóth Ferenc polgármester a köszöntőjében.

Forrás: Rozsik Rita

Az ünnepségen a megemlékezés koszorúit is elhelyezték a Kurucz Imre szobrászművész által készített dombormű alatt. Később zenés program és szakmai előadás színesítette a rendezvényt.

Forrás: Rozsik Rita

RR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában