Bővülnek a férőhelyek

2022.08.10. 10:00

Vadonatúj bölcsőde épül a Jost-villa mellett

Huszonnyolc új helyet alakítanak ki a leendő létesítményben, a Nádor utcán.

Bölcsőde épül a Jost-villa mellett

Forrás: Napló-archív

Megkezdődött a Debrecen-Füredi úti Református Missziói Egyházközség bölcsődefejlesztése című projekt – tudatta a Naplóval dr. Pótor Áron lelkész. 

Debrecen központi részén több önkormányzati és egyéb fenntartású bölcsőde található, a frekventált elhelyezkedés és a demográfiai viszonyok alapján azonban férőhelyhiány van a város ezen részén. A fejlesztés célja 28 új bölcsődei férőhely létrehozása új létesítmény kialakításával a Nádor utca 4. szám alatt, a Jost-villa mellett. Az egyházközség a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében kiírt pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet, s az pozitív elbírálásban részesült – derül ki a közleményből. 

A projektben új bölcsődei intézmény jön létre új építés eredményeként. Ezt megelőzően elkészülnek az új bölcsőde tervei, amelyet az engedélyezési folyamat, további tervezési feladatok ellátása és a közbeszerzési eljárás követ. A kivitelezési munkálatok várhatóan a 2023–2024. évben zajlanak. 

A fejlesztésnek köszönhetően egy 260 négyzetméteres hasznos alapterületű, új, akadálymentes, energiahatékonyan működő, melegítőkonyhával és modern eszközökkel, bútorzattal, játékeszközökkel felszerelt bölcsődei épület, továbbá játszóudvar jön létre a terület rendezésével, parkoló építésével, közműcsatlakozások megvalósításával. A 2022. július 1. és 2024. december 31. között megvalósuló fejlesztés révén várhatóan hét új munkahely jön létre – írják. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában