Debreceni Egyetem

2022.08.17. 15:50

Újraélesztési referenciacentrumnak választották a Sürgősségi Klinikát

Egyszer használatos elektródákkal működő defibrillátort tesztelnek majd másfél hónapig.

Forrás: unideb.hu

Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában tesztelik a világ vezető amerikai defibrillátorgyártójának ambuballonos lélegeztetést is segítő, komplex újraélesztő készülékét, közölte a hirek.unideb.hu. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinika szakemberei kedden próbálhatták ki az eszközt, amelyet több mint egy hónapig tesztelnek majd a gyakorlatban. Az egyszer használatos elektródákkal működő defibrillátor alkalmazásával hatékonyabb és biztonságosabb lehet az újraélesztés.

Az elektródáknak köszönhetően a készülék az újraélesztés közben is folyamatos visszajelzést ad a mellkaskompresszió üteméről, mélységéről és a mellkas megfelelő felengedéséről az egyes kompressziók között.

Az úgynevezett „real BVM” alkalmazás segítségével a szakemberek visszajelzést kapnak az ambuballonnal leadott légvételek volumenéről, helyes üteméről. A kapott adatok alapján a defibrillátor használója hatékonyabban folytathatja az újraélesztést. A készülék gyakorlati alkalmazását a gyártó és a magyarországi forgalmazó szakemberei mutatták be a Sürgősségi Klinika szakembereinek.

A Zoll Medical Corporation által gyártott rendszert a világon már számos nagy nemzetközi referenciacentrum használja. A világ vezető defibrillátorgyártója a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinikáját jelölte ki magyarországi referenciaintézménynek a legújabb, ambuballonos lélegeztetést is segítő, komplex defibrillátor monitoruk és újraélesztési feedback programjuk bemutatására és használatára.

Az eszközt egyelőre másfél hónapig tesztelik a Sürgősségi Klinikán.

További részletek itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában