Gólyafesztivált tartottak

2022.08.01. 12:43

Tiszagyulaházán is van már Bocskai-szablya

A település a XV. Gólyafesztivál keretében kapta meg a megyei önkormányzat által készíttetett középkori magyar szablya hiteles másolatát.

Forrás: hbmo.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat honlapjának beszámolója szerint az eseményen Mikó Zoltán polgármester felidézte a gólyafesztivál történetét, majd a településen végbement fejlesztésekről beszélt. Hozzátette, ebben a nehéz időszakban is az a cél, hogy a folyamatban lévő beruházásokat is mihamarabb sikerüljön megvalósítani. 

Tasi Sándor, a megyei önkormányzat alelnöke beszédében azt hangsúlyozta: az ehhez hasonló rendezvényeknek nagyon fontos szerepük van, hiszen közösség-összetartó erővel bírnak, a mai világban pedig ez elengedhetetlen. Örömét fejezte ki továbbá, hogy a környékről most is több településvezető látogatott ki a fesztiválra. Kiemelte, a megyei önkormányzat és a megyei települések között továbbra is kiváló, eredményes az együttműködés, így van ez Tiszagyulaháza esetében is. Tasi Sándor ezután a település részére is átnyújtotta a megyei összetartozást jelképező Bocskai-szablyát. 

A rendezvényen dr. Tiba István országgyűlési képviselő is jelen volt, aki elismerően beszélt a település eddig elért eredményeiről, majd hivatalosan is megnyitotta a XV. Gólyafesztivált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában