Közlekedés

2022.08.26. 11:09

Tanévkezdéssel változik a DKV menetrendje

Az iskolakezdéshez igazodva szeptember 1-től új menetrend szerint közlekedteti járatait a DKV Zrt.

Illusztráció

Forrás: Napló-archív

Ez a menetrend az utasszámlálási adatok alapján készült, figyelembe véve a pandémia és az elmúlt időszak inflációs hatásait, az üzemanyagárak jelentős emelkedését, valamint az országos, a debreceni közösségi közlekedés működtetésében is fennakadásokat okozó munkaerőhiányt.

A DKV Zrt. az új menetrendet 2022. szeptember 1-én, csütörtökön üzemkezdettől alkalmazza. Az autóbuszok új menetrendjében a tanítási időszak, munkanap sáv tartalmazza az új indulási időpontokat minden járat esetében.  

A változások nem érintik a trolibuszok és a villamosok menetrendjét, azok továbbra is a megszokott tanítási időszak, munkanapi menetrend szerint közlekednek. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy az 1-es villamos vonalán a pályaszerkezet-átépítési munkák miatt szeptember 18-ig kissé módosul a járatok indulási ideje és útvonala

– írja közleményében a közlekedési zrt.

Az utasok észrevételeit figyelembe véve szeptember 1-étől változik a 42-es járat útvonala is. Az autóbusz, érintve a helyközi autóbusz-állomást, a következő útvonalon közlekedik: Nagyállomás – Erzsébet utca – Antall József utca – Tisza István utca – Széchenyi utca – Nyugati utca – Pesti utca – Bartók Béla utca – eredeti útvonal.

A részletes menetrendről a www.dkv.hu oldalon tájékozódhatnak.

A DKV Zrt. köszöni az utasok megértését és türelmét! 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában