Fenntartható Debrecen Díj

2022.08.25. 16:15

Rangos városi elismerést kapott a debreceni FAG Magyarország

A környezetvédelem területén is jó példával jár élen a FAG Magyarország Ipari Kft., amely ezzel kiérdemelte a Fenntartható Debrecen Díjat. Az elismerést sajtónyilvános keretek között adta át Balázs Ákos alpolgármester csütörtökön.

Forrás: Kiss Annamarie

– Ezt a díjat a város azért hozta létre, hogy ösztönözzük a városban működő vállalkozásokat arra, hogy a zöld szemléletet átvegyék. Az idei évben ezt a közgyűlés beemelte a városi elismerések sorába – mondta a városvezető, aki hozzátette: a vállalat ezáltal az évente odaítélendő fenntarthatósági nagydíjakra is pályázhat. –

Minden egyes cégnek a fáradozása ebben a tekintetben egy felkiáltójel amellett, hogy Debrecennel érdemes számolni, komolyan gondoljuk a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet – tette hozzá.  

Forrás: Kiss Annamarie

Szabó Péter, a FAG ügyvezetője kiemelte, hogy a Schaeffler Csoport 2045-től klímasemlegesen szeretne működni, az eddig bevezetett intézkedések is ebbe az irányba mutatnak. – A kompresszoraink hővisszanyeréséből a szociális meleg vizet és a fűtést tudjuk biztosítani. Korszerű LED-es világítástechnikát építettünk be, valamint folyamatosan monitorozzuk az energiafelhasználásunkat. Külön tudjuk szabályozni az egyes helyiségek világítását, árnyékolástechnikáit – sorolt néhány példát.

Mindemellett a minden irodában és az üzemben is szelektíven gyűjtik a keletkezett hulladékot.

Az ügyvezető elmondta: a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően 2022-ben eddig 1,1 gigawatt órát spóroltak meg. Az energiahatékonyság érdekében folyamatosan korszerűsítik a villamos motoraikat, 2021-ben egy vákuumdesztilláló üzemet építettek ki, valamint elindítottak egy zöld programot is, amelynek keretében kialakítottak például elektromos autó töltőállomásokat.

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában