Határ az ég

2022.08.11. 14:59

Pilótaképzésre írt ki közbeszerzést a Debreceni Egyetem

Az ajánlattevők számára a DE szigorú tárgyi és személyi követelményeket ír elő

Forrás: MW-archív

Előzetes tájékoztatást tett közzé a Debreceni Egyetem (DE) angol nyelvű repülőmérnöki képzés szolgáltatásának beszerzésére a Közbeszerzési Értesítő augusztus 8-i számában; az ez iránt érdekelt gazdasági szereplőknek tájékoztatniuk kell az egyetemet arról, hogy érdeklődnek, majd a szerződés odaítélésére eljárás indul.

A nyertes ajánlattevő – a DE eltérő oktatási félévre és hallgatói létszámra vonatkozó konkrét megrendelései alapján – a Debreceni Egyetem Műszaki Karon megvalósuló repülőmérnöki (Professional Pilot) (angol nyelven) nappali alapképzésben elméleti és gyakorlati oktatási feladatokat meghatározott keretmennyiség erejéig ellátja. Ezen keret maximálisan 60 fő/félév évfolyamonként, összesen 1680 fő/48 hónap. A DE a keretmegállapodás időtartama alatt, egyéni döntése alapján jogosult az alapmennyiségen túl maximum plusz 420 fő mennyiségi opció lehívására. A DE egyoldalú nyilatkozattal a keretmegállapodás lejárta előtt, a keretmegállapodás időtartamát jogosult további maximum 12 hónappal meghosszabbítani.

Az ajánlattevők számára a DE szigorú tárgyi és személyi követelményeket ír elő. Így többek között a pályázónak rendelkeznie kell a típusképzés teljesítéséhez repülésszimulációs oktatóeszközökkel (FSTD), valamint legalább két szakemberrel, akinek a repültóra-tapasztalata személyenként minimum 15 ezer óra, ebből repülésoktatói tevékenységből származó repültóra-tapasztalata minimum 2 ezer óra. Szükséges legalább egy szakember, akinek az ajánlattételi határidő időpontjában érvényes típusjogosításoktató (TRI) jogosultsága van Airbus 320-as repülőgéptípuson, és akinek repülésszimulációs eszközön szerzett repülésoktatási tevékenységből származó tapasztalata minimum 2 ezer óra.

A majdani nyertes köteles legkésőbb a szerződéskötés időpontjára a képzési tevékenységének végzésére vonatkozó felelősségbiztosítási szerződést kötni vagy meglévő felelősségbiztosítását kiterjeszteni legalább 50 millió forint/káresemény és 100 millió forint/év erejéig. A nyertes köteles legkésőbb a szerződéskötés időpontjára bemutatni a Debreceni Egyetem Műszaki Karának épületétől maximum 30 kilométeres – közúton számított –  távolságon belüli többféle oktatótermet a szükséges felszereléssel.

A szerződés, az elszámolás és a kifizetés forintban történik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában