Hittantábor

2022.08.04. 15:52

Ötvenöt gyerek táborozott Körösszegapátiban

Volt rendőrségi előadás és kutyás bemutató is a hittantáborban.

Forrás: Vmirjáncki József

Évek óta az egyik legkedveltebb nyári program a református hittantábor, számon is tartják a gyerekek, szülők egyaránt. A táborozók száma pedig évről-évre növekszik. Ebben az évben ötven főre tervezték a szervezők, de végül ötvenötre duzzadt a létszám.

– Minden nap 8 és 15 óra között voltak a programok. A bibliai történetek, egyházi énekek tanulása mellett minden évben hívunk külsős előadókat is, akik még érdekesebbé teszik a tábort. Ez idén sem történt másképp – mondta kérdésünkre Szabóné Kurucz Tímea református lelkész, a tábor vezetője. A legfiatalabb résztvevő öt, a legidősebb tizennyolc éves volt.
Nagy sikert aratott Fekete Róbert a Mancsok és Paták Terápiás Egyesület elnökének kutyája, Mici. A rendőrség bemutatóján sok érdekes eseményről mesélt Gulyás Szabolcs, amit érdeklődéssel hallgattak a fiatalok.

– Szerda délután ugrálóvár, lufihajtogatás és kézművesfoglalkozás várta a gyerekeket a sportpályán. Élményszámba ment az akadályverseny, amelyen különböző feladatokat oldottak meg a csapatok. Akiket pedig, még ezek a programok sem kötöttek le, azok számára számtalan játék állt rendelkezésére a teremben és a szabadban egyaránt – sorolta a táborvezető. A kellemes idő inkább a szabadba, a friss levegőre és a napfényre csábította a fiatalokat. Nagy sikere volt a vízicsatáknak és a párakapunak.

A tábor zárása a templomban volt, melyre meghívták a szülőket és a hozzátartozókat is. Szabóné Kurucz Tímea lelkész köszönetét fejezte ki valamennyi támogatónak, akik segítsége nélkül nehezen szervezték volna meg ezt az ötnapos, ingyenes napközi tábort a gyerekeknek. 

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában