Oktatás

2022.08.09. 09:16

Milliókból fejleszthettek, okosodhattak az adys hetedikesek

A diákok a tanórán kívül gazdagították, mélyítették matematikai és természettudományos ismereteiket.

Többek között sportkamerát is vásároltak az elnyert összegből

Forrás: Ady-gimnázium

Csaknem 3 millió forint értékű pályázatot zártak le a Debreceni Ady Endre Gimnázium 7. a osztályában – tájékoztatta lapunkat Dobránszky Sándor. A gimnázium igazgatójától megtudtuk, a pályázat révén olyan nagy értékű eszközöket szereztek be, mint sportkamerák, digi­talizáló táblák. – A tanórán kívüli foglalkozásokon matematikából logikai feladatokat oldottak meg a tanulók. A természettudományos tantárgyakat átölelő kísérletes tevékenységeken a levegő, a víz és a talaj tulajdonságait vizsgálták. Így gazdagították ismereteiket a fizika, kémia és földrajz tantárgyakból. Az élővilág mélyebb megismerését a kirándulások segítették – vette sorra. 

Nyíregyházán és a Hortobágyon 

A pályázat két kirándulást tett lehetővé az osztály számára: a Nyíregyházi Állatpark és a Botanikus Kert különleges élményekhez juttatta a gyerekeket. A júniusi hortobágyi kirándulás alkalmával pedig a madárkórház és a Halastavak meglátogatásával bepillanthattak a madárvilág rejtelmeibe. Ezen a tanulmányi kiránduláson a szülőknek is lehetősége volt bekapcsolódni a programokba. Továbbá a tanév folyamán több alkalommal is projektnapon vett részt az osztály az Agóra Tudományos Élményközpontban. 

– A pályázat megvalósítása elérte a kitűzött célokat, az osztály tagjai a tanórán kívül gazdagították, mélyítették matematikai és természettudományos ismereteiket, a foglalkozások hozzájárultak a komplex természettudományos látásmód fejlődéséhez, a logikus és kritikus gondolkodáshoz. A természettudományos kompetencia fejlesztése mellett az osztály kommunikációs, anyanyelvi, szociális és digitális kompetenciái is fejlődtek – összegezte az igazgató. Hozzátette, a gyerekek örömmel, érdeklődve vettek részt a pályázat megvalósításában.

KD 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában