Sztárfellépőkkel ünnepeltek

2022.08.08. 11:21

Méltóképpen ünnepelték a város napját Komádiban

A település 2001. július 1-jén kapta vissza városi rangját, idén ennek 21. évfordulójára a képviselő-testület ünnepi üléssel emlékezett meg, valamint nagy tömegeket vonzó városnapi rendezvényt szerveztek.

Forrás: Rozsik Rita

Az ünnepi képviselő-testületi ülést augusztus 5-én tartották, ahol Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat nevében egy Bocskai István fejedelem korabeli magyar szablya hiteles másolatát adományozta a városnak, ezzel is szimbolizálva a hajdú-bihariak összetartozását, közös örökségünket, múltunkat és hagyományaink jelképét.

A Komádi Városi Önkormányzat képviselő-testületének rendelete alapján az ünnepségen több elismerést is átnyújtott Vitányi István országgyűlési képviselő és Tóth Ferenc polgármester.

Barsi Dénes-díjban részesülnek a város érdekében, magas fokú szakmai tudást kifejtő oktató-nevelő munkát végző pedagógusok, vagy az ilyen jellegű munkában közvetve résztvevő más személyek. A díjat Kolozsvári István, a Bihari Népművészeti Egyesült elnöke és Szakálné Polgár Irma, a Bars Dénes Általános Iskola nyugalmazott igazgatója kapta. Komádi város sportjáért emlékérmet Puskás Sándor, a helyi sportegyesület edzője kapta. Polgármesteri elismerő oklevélben részesültek Komádiért végzett kiemelkedő, önzetlen tevékenységükért: Lila Orgonák énekkar, Szabó Sándor rendőr őrnagy, dr. Takácsné Polgár Adél népi kézi és gépi hímző, Seprenyi Sára showtáncos, Kóti Richárd és Varga Lajos sportolók.

Forrás: Rozsik Rita

Másnap délelőtt a házasságkötő teremben Tóth Ferenc polgármester köszöntötte az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat.

Több ezren vettek részt a sportpályán megrendezett városnapon. Az esemény a XXVII. Megyei Polgárőr Nappal kezdődött, amelyen beszédet mondott Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, megyei főkapitány, Vitányi István országgyűlési képviselő, Bulcsú László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke és Tóth Ferenc, Komádi polgármestere. Az eseményen kitüntetéseket adtak át, majd Tiszagyulaháza Polgárőr Egyesülete átadta a Polgárőr Napi Vándorzászlót a Komádi Polgárőr Egyesületnek, melyet 1 évig a rendező település őriz.

Színvonalas programokkal folytatódott a rendezvény, a résztvevők a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársainak kutyás, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság gépjárműtechnikai bemutatóját és katasztrófavédelmi előadást láthattak. A versenyek eredményének kihirdetése és a tombolahúzás után Kocsis Janika húzta a talpalávalót.

Forrás: Rozsik Rita

Délután 15 órától a helyi és környékbeli kulturális csoportok táncos előadásaiban gyönyörködhettek a nézők, majd Vajtó László, a Vajtó és a Világ turisztikai magazin gasztroműsorvezetőjének humoros, interaktív főzőshowját láthatták a jelenlévők, akik gömöri gulykát kóstolhattak. A főzőverseny 10 csapatából a Városi Népdalkör került ki győztesen, akik ajándékutalványban részesültek. Nemazalány és az AK26 fellépését nagy érdeklődés övezte, ByeAlex és a Slepp koncertjén is több ezer rajongó énekelte az ismert dalokat. A Városnap DJ Hlasznyik és DSession fergeteges bulijával ért véget.

Rozsik Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában