Pont kerül az ügy végére

2022.08.16. 13:40

Megvan a derecskei időközi választás időpontja

Az ajánlóíveket jövő hét hétfőig adhatják le az indulók.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Szeptember 25-re tűzték ki az időközi helyhatósági választások időpontját Derecskén. A polgármesteri tisztség mellett további nyolc képviselő személyéről is szavazhatnak majd a helyi választópolgárok.

Mint arról korábban hírportálunk is beszámolt, június 30-án három órán tartó tanácskozás végén feloszlatta magát Derecske Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A kezdeményező képviselők előterjesztésükben többek között a korrekt tájékoztatás és a képviselő-testületi döntések tiszteletben tartásának hiányára hivatkozva nem látták biztosítottnak a város működésének folyamatos fenntartását. Hivatkoztak továbbá korrupciógyanús ügyekre, a képviselői munka akadályoztatására, valamint a korrekt információáramlás hiányára is.

A Nemzeti Választási Iroda hivatalos oldalán megjelent információk szerint a polgármesteri és képviselői jelöltek bejelentésére, az ajánlóívek leadására 2022. augusztus 22-ig van lehetősége az indulóknak. A kampányidőszak augusztus 6-án kezdődött és a szavazás napjáig tart. A weboldal adatai szerint 6779 választópolgára van a településnek, akik számára nyolc szavazókör nyílik majd meg szeptember 25-én reggel. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában