Ereklyét kaptak

2022.08.08. 19:09

Különleges volt az idei Csegei Rév Nap

Ereklyével gazdagodott a település.

Forrás: HBMO

Az augusztus 6-i rendezvénynek ebben az évben rendhagyó megnyitója volt: Tiszacsege polgármestere, Szeli Zoltán is átvehette a megyei identitást szimbolizáló Bocskai-szablyát Pajna Zoltántól, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnökétől - olvasható a hbmo.hu-n. A Bocskai István fejedelem korabeli magyar szablya hiteles másolatát azzal a céllal készíttette a szervezet, hogy a településeknek adományozza, kifejezve ezzel a hajdú-bihariak összetartozását, közös örökségünket, múltunkat. 

Pajna Zoltán ünnepi beszédében az esemény kapcsán úgy fogalmazott: a rév egy biztonságos kikötő, biztonságra pedig mindenkinek, egy településnek is szüksége van, ehhez pedig kell egy alkalmas révész is, a településvezető, hiszen egy közösség akkor erős, ha érzi a biztonságot. A történelemben is vannak ilyen vezetők, köztük Bocskai István, aki megteremtette függetlenségünket és máig követendő utat jelölt ki számunkra. Emlékét ily módon is megőrizzük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában