Népszerű program

2022.08.08. 18:36

Ifjúsági fesztivált és pálinkamustrát tartottak Földesen

Ötvennyolc pálinka került a zsűri elé, ebből huszonnyolc arany minősítést kapott.

Nemcsak a zsűri kóstolta meg az ételeket

Hangulatos, szórakoztató programok, vidámparki játékok, kirakodóvásár várta a Szabadidő Központ látogatóit szombaton: az önkormányzat, a Karácsony Sándor Közösségi Ház Pálinka és Ifjúsági fesztiváljára várta a település lakóit.

A pálinkamustra című verseny célja volt a pálinka, mint hungarikum népszerűsítése, a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése. A fesztivál pálinkája cím odaítéléséről a meghirdetett Pálinka kvíz tíz legeredményesebb versenyzője dönthetett. A szervezők gazdag programkínálattal várták a nyári forróságban a rendezvény látogatóit. 

A nap a már hagyományos főzőversennyel, valamint az amatőr strandfoci kupával kezdődött. A korábbi években megszokott nagy létszámú amatőr szakács csapatok főzőversenyére az idén is sokan neveztek. A megye különböző rendezvényein többször zsűriző, ismert szakácsmester Királyné Rábai Eszter Kelemen Roland szakács kollégájával sétálva, a főzőhelyeken szorgoskodók előkészítő munkáját, főzését is figyelte. A nagyszüleik egykori étkeire és más nemzetek konyhájára emlékeztető házi ízekkel a mostani versenyzők különlegessé tették a versenyt.

Operett és tánczene

Délután az előjelzett hidegfrontot feledtető forróságban, majd a feltámadó szél ellenére folyamatosan gyarapodó közönség előtt mutatta be műsorát a helyi mazsorett csoport, a Szélrózsa, a Kiskökény néptánccsoport, a Kelet Kincse egyesület, a Lesz Dance csoport. Sokan keresték fel az egészségügyi szűrővizsgálatot, nagy sikert aratott Udvarhelyi Péter és Simon Erika operett műsora. A közönség együtt énekelte Zalatnay Saroltával a nagy sikerű slágereit. 

Péter Imre

A versenyek eredményei:

58 pálinka érkezett a pálinkamustrára, melyet öttagú zsűri értékelt. 28 arany, 20 ezüst és 10 bronz minősítést kapott. A fesztivál pálinkája címet az idei évben Szalai István gönci barackpálinkája nyerte el.

A főzőverseny I. helyezettje: Bográcsgulyás részeges csipetkével - Szépkorúak (a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ csapata).

II. helyezett: Egyiptomi töltött szőlőlevél és Baklava - Noran Alsayd és Hesham Alsayd.

III. helyezett: Székely papa babgulyása és mama gombóca - Nyerő csapat (Földesi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ csapata.

Strandfoci: 8 csapat nevezett

I. helyezett: Dream team (Debrecen) - a tavalyi bajnokcsapat

II. helyezett: Oláh team (Báránd)

III. helyezett: Winkings (Tetétlen)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában