Csőtörés és gyanús íz

2022.08.19. 12:45

Folyamatosan ellenőrzik az ivóvíz minőségét Debrecenben, de gondot jelenthetnek a magánkutak

Megrepedt egy ivóvízvezeték a Veres Péter utcán, később pedig íz- és szagproblémákról érkeztek bejelentések a vízműhöz.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Csőtörés keletkezett a Veres Péter utcán húzódó nagy, 300 mm átmérőjű ivóvízvezetéken csütörtökön – tájékoztatott a Debreceni Vízmű Zrt. Mint írják, a hibát a délutáni, esti órák folyamán elhárították. A hibahelyen nagy intenzitással kiáramló víz a környék ivóvízvezetékein a víz zavarosodását okozta, mellyel kapcsolatban számos bejelentés érkezett a vízműhöz. Ezzel egyidőben íz- és szagproblémákról is beszámoltak a központi diszpécserszolgálatra betelefonáló egyes felhasználók. A szakemberek az első bejelentést követően azonnal, soron kívül, mérésekkel ellenőrizték a víztermelő telepekről vízhálózatba juttatott ivóvíz minőségét, melyben rendellenességet nem tapasztaltak. A csütörtökön és pénteken érkezett felhasználói bejelentésekre tekintettel folyamatosan, gyakran és fokozott figyelemmel ellenőrzik a vízminőséget.

A megszokottól eltérő íz és szag okozója lehet a közüzemű vízhálózattal (tiltott módon!) összekötött, saját tulajdonú kút által megtáplált belső hálózatról kijutó víz is. 

A saját kút és a közüzemű vízhálózat összekötése szigorúan tilos, mellyel a tulajdonos a közüzemű ivóvíz-szolgáltatást veszélyezteti. 

A vízmű az ivóvízszolgáltatási tevékenységének végzésén túl a közüzemű ivóvízhálózat, a felhasználók védelme érdekében folyamatosan ellenőrzi a magántulajdonú kutak és a közüzemű hálózat függetlenségét. A felhasználókat a Debreceni Vízmű Zrt. arra kéri, hogy amennyiben a közelmúltban az Acsádi – Budai Nagy Antal – Borzán Gáspár – Alma – Kaskötő – Jégvirág – Veres Péter utcák utcák által lehatárolt területen kútfúrásról szereztek tudomást, jelezzék a központi hibabejelentő számok bármelyikén: +36 (52) 534‑510, +36 (52 )534‑509, illetve e-mailben az [email protected] címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában