Ukrajnai háború

2022.08.15. 14:15

Felzárkóztatja az Ukrajnából menekült gyerekeket a Dorkász Szolgálat

Öt osztálytermet alakítanak ki a debreceni kempingben, ahol teljes állású tanítók, tanárok oktatják majd a diákokat.

Forrás: Fogarasi Renáta-archív

A Dorkász Szolgálat által ellátott gyermekek a háború, a járvány és a szegénység következtében olyan mértékben lemaradtak tanulmányaikban, hogy komplex felzárkóztatásra van szükségük ahhoz, hogy integrálódni tudjanak a helyi tanintézményekbe. Ezt célozza az UNICEF támogatásával megvalósuló Dorkász „School to Success” (Iskola a sikerhez) pedagógiai program, mely szeptember 1-től veszi kezdetét – közölte portálunkkal Kiss Ábel Lukács, a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatója.

A menekülteket befogadó központként működő Dorkász Kempingben öt osztálytermet alakítanak ki, ahol teljes állású tanítók, tanárok közreműködésével folyik majd az oktatás. A kiscsoportos foglalkozások keretén belül írás és olvasás mellett más alternatív nevelési módszerekkel is próbáljuk majd fejleszteni ezeket a gyerekeket. A zenés és a táncos foglalkozásnak, valamint a sporttevékenységeknek köszönhetően a fiatalok komplex készségfejlesztésben részesülnek. 

Az alapítvány missziója továbbra is az, hogy a menekülni kényszerülő iskoláskorúak megkapják azt a szintű alaptudást, amely által mihamarabb egy állami tanintézményben tudják majd folytatni a tanulmányaikat.

A nálunk élő Kárpátaljáról érkezett fiatalok többsége az iskolai alapismeretekkel nincs tisztában. Nem jártak rendszeresen iskolába, így feladatunknak érezzük, hogy ezeket a hiányosságokat megtanítsuk nekik

– közölte Kiss Ábel Lukács, megjegyezve: a kempingben lakók többsége már nem szeretne hazamenni, hanem itt, Magyarországon kezdene új életet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában