Közbeszerzés

2022.08.05. 14:59

Felújítják a vízhálózatot az Egyetem téren

Egy debreceni cég végezheti 323 millió forintért a Debreceni Egyetem Egyetem téri Campusának ivóvíz- és tűzivízhálózati rekonstrukcióját – derül ki a Közbeszerzési Értesítő augusztus 4-ei számából.

Az intézmény a tűzivíz- és a használatihidegvíz-rendszerének rekonstrukcióját tervezi. A jelenlegi vízhálózat nagymértékben elavult, a beépített csőanyagok nagyfokú kockázatot jelentenek az üzemeltetésben és a szolgáltatás biztonságában. A jelenlegi azbeszt cement anyagú, régi tokos öntöttvas csövek és pvc vezetékek kockázatos anyagúnak minősülnek, ezért meg kell valósítani egy homogén rendszer kiépítését, amelytől elvárható a biztonságos és egészséges ivóvíz biztosítása. Az egyes fogyasztó- és betáplálópontokon korszerű vízmennyiség mérők alkalmazásán túl az egyes mérőórák távleolvasásának lehetőségét és az azokból kinyert adatok digitális feldolgozását, hibajelzését is meg kell valósítani – áll a dokumentumban.

A rekonstrukcióval érintett csővezeték teljes hossza 2 ezer 880 méter, és 33 darab tűzcsapot is szabványosítani kell. 

HBN


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában