Befejezett beruházás

2022.08.26. 19:32

Egészségházat avattak Folyáson

Régi vágya teljesült a településen élőknek: immár teljesen új, modern eszközökkel felszerelt egészségház áll a központban.

Forrás: Kiss Annamarie

Öt év telt el azóta, hogy az első dokumentum megszületett a helyi orvosi rendelő felújításával kapcsolatban – idézte fel a pénteki átadóünnepségen Magyar Sándor polgármester. A településen korábban is volt orvosi rendelő, de annak állapota már nem tette lehetővé a felújítást. Lebontották, és annak helyére épülhetett meg az új, mintegy 80 millió forint vissza nem térítendő pályázati forrásból.

Forrás: Kiss Annamarie

Itt már külön helyiségekben rendelhet a házi- és a gyermekorvos, továbbá a védőnő.

A település első embere emlékeztetett: nem csak új rendelő épült, olyan eszközöket is vásárolt az önkormányzat, amelyek egyes szűrővizsgálatok elvégzésére, és betegségek megelőzésére is szolgálnak. – Ezek a fejlesztések mind-mind az itt élő emberek egészségét és komfortérzetét szolgálják majd. Az itt élők is megérdemlik, hogy méltó körülmények között élhessék a mindennapjaikat. Meggyőződésem, hogy napjainkban nem szabad, hogy hátrányt jelentsen az, hogy valaki kistelepülésen él – fogalmazott Magyar Sándor. Az eszközöket a település a Magyar falu programban nyert forrásból vásárolhatta meg.

Forrás: Kiss Annamarie

A polgármester arra is rámutatott, hogy nagy teljesítményű napelemeket helyeztek el ez épületen, ami lehetővé teszi a gazdaságos üzemelést, továbbá, hogy az épület tervezésekor a tetőtér későbbi beépíthetőségére is gondoltak.

Méltó körülményeket teremtett

– A település igényeinek mentén a jövőben pályázati forrásból szolgálati lakás épülhet, vagy vendégszobák kialakítását kivitelezhetik itt, és nincs kétségem abban, hogy ezt néhány éven belül megvalósítjuk – csatlakozott a fenti gondolathoz Tiba István. A térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy számtalan településnek okoz problémát, hogy nincsen helyben háziorvosa, de szerencsére Folyáson ez nem jelent gondot, s így külön öröm számára, hogy immár e településen is méltó körülmények között végezhetik a munkájukat az egészségügyi alapellátásban dolgozók.

Az egészségház átadóünnepségén Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke Bocskai-szablya másolatot adott át Folyás polgármesterének.

A korabeli jegyeket viselő ereklye jelképe a megyében élők összetartozásának, s a közös örökségünk szimbóluma. A rendezvényen továbbá Magyar Sándor mellett Tiba István is átvehette azt a fa kirakót, amely a megyét térképarányosan, valamennyi településével együtt ábrázolja. Az újabb térségi szimbólumot a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat „A hajdú hagyományok nyomában” elnevezésű projektjének részeként készíttette el.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában