Módosított szerződés

2022.08.11. 13:37

Drágul a szennyvíziszap szállítása

A szennyvíziszap a szennyvíztisztítás legnagyobb mennyiségben keletkező hulladéka

Forrás: MW-archív

Némileg drágult a folyékony szennyvíziszap konténeres szállítása; az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. e célra 69 millió 800 ezer forint helyett 78 millió 300 ezer forintot fog kifizetni kétéves időtartamra – derül ki a Közbeszerzési Értesítő augusztus 8-ai számából.

A 2021. április 22-én megkötött szerződés szerint kommunális szennyvíziszap konténeres szállítását végzi egy balmazújvárosi cég a Debreceni Vízmű Zrt. Vértesi utcai szennyvíztisztító telepéről az AKSD Vértesi utcai komposztáló telepére. Az év minden napján, 24 órán keresztül áll rendelkezésre. A tervezett szállítandó mennyiség évi mintegy 20 ezer 700 tonna szennyvíziszap, ezt 6,5 köbméteres konténerekben szállítják, évi 5 ezer fordulóval. A becsült mennyiségtől való eltérés mértéke plusz 30 százalék lehet, ezt várhatóan fel fogják használni.

A fentieket tartalmazó szerződést 2022. július 29-én módosították. Az indoklás szerint a szerződéskötést követően a vállalkozó cég ügyvezetője arról tájékoztatta az AKSD-t, hogy a jelen világgazdasági helyzet következtében kialakult körülmények és a rendkívüli mértékű üzemanyagár-emelkedés miatt a közbeszerzési eljárás során az ajánlatban leadott és az az alapján szerződött árak nem biztosítják a szolgáltatás fenntarthatóságát. Ezeket a körülményeket a vállalkozó kellő gondossággal eljárva sem láthatta előre. Az emelés mértéke 12,18 százalék.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában