Lelkes földtudósok

2022.08.17. 12:26

Az agrárium iránt érdeklődő fiatalok vizslatták a talajt egy héten át

Negyedik alkalommal rendezte meg talajtani táborát középiskolások számára a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Földrajz-Geoinformatika Intézete a KITE Zrt.-vel szorosan együttműködve augusztus második hetében.

MARJÁN LÁSZLÓ

Forrás: Marján László

– A 14 fős tábor csaknem fele visszatérő, azaz már az előző táborokban is lelkes résztvevői voltak – tudtuk meg Kovács Károlytól, az intézet tudományos segédmunkatársától, a tábor egyik vezetőjétől. 

Két napot a Püspökladány-Farkasszigeti Arborétumban töltöttek, ahol az idei szállásuk is van, kettőt idén Törös László földjén, ahol pedig a KITE Zrt. munkatársai segítették terepmunkájukat. 

Mészáros Gábor, a KITE Zrt. Innovációs Központjának rendszerfejlesztési igazgatója és Hadászi László, a KITE Zrt. innovációs főigazgatója szak- és magánemberként is támogatja a tábor működését. Előbbitől megtudtuk: a csütörtöki napon drónok és John Deere gépek segítségével igyekeztek még közelebb hozni a fiatalokhoz a mezőgazdaságot, a föld szeretetét, a talaj megismerését. 

A fiatalok – akik ingyenesen vehettek részt a táboron – a négy nap alatt készítettek és tanulmányoztak talajszelvényeket, tájhasználati, néprajzi és ökológiai játékokat próbáltak ki, és lazításként örömmel csobbantak a nád­udvari gyógyfürdő vizében is. 

Marján László
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában