Fejlesztés

2022.08.11. 14:15

Alakul Debrecen következő randihelye

A közbiztonság érdekében 14 kamerát szerelnek fel.

Forrás: Cívishír

Az ütemterv szerint halad a kivitelező a Petőfi tér átépítésével; ezekben a hetekben alakítják ki a fejlesztés leglátványosabb elemének ígérkező mesterséges tó medrét, épül a játszótér a terület állomás felőli (déli) oldalán, ahol zajlik a „zsákparkoló” területén lévő ivóvíz- és szennyvízhálózatának felújítása is. Ezzel párhuzamosan folyik a park tereprendezése, a térkövezések, az utak szegélyezése. Ismert: a nettó 897 millió forintos beruházást – ebben nincs benne a tónál építendő grillteraszos büfé – a debreceni Épkerservice Zrt. valósítja meg; a cég a múlt év végén kapta meg a területet és a vállalkozási szerződés szerint az idei negyedik negyedévben végeznie kell (akkor zajlik majd a műszaki átadás-átvételi eljárás).

A debreceni önkormányzat portálunk kérdésére arról tájékoztatott, hogy a cég már végzett a tér északi területén lévő ivóvíz- és szennyvízhálózat, a Holló János utca és a Piac utca kereszteződésének és az ahhoz közeli parkolóknak, járdáknak a felújításával.

Forrás: Cívishír

Ahogy arról már beszámoltunk, „kipipálható” a Petőfi-szobor és talapzatának restaurálása, a leendő várostörténeti tanösvény részét képező acélfalak beton fogadószerkezeteinek telepítése, a parkon belüli közműépítés, a játszótér csapadékvíz-elvezetéséhez szükséges szikkasztó építése, valamint a játszótér körbekerítése.

A Petőfi téri projekt annak a zöld város programnak része, mely keretében olyan lakótelepek újultak, újulnak meg, mint a Tócóvölgy és a Tócóskert, a Vénkert, az Újkert, a Sóház, a Dobozi-lakótelep.

Forrás: Cívishír

A Petőfi téren a már említett tavacska mellett 40 támlás pad, 15 ülőkő, 29 egyedi kandeláber, hulladékgyűjtők, ivókút, kerékpártámaszok szolgálják majd a járókelők igényeit. A gumiborítású játszótérre 12 eszközt terveznek a gyerekeknek. Nyolcvanöt fát és sok-sok évelőt ültetnek, 6 ezer négyzetméternyi gyepet alakítanak ki öntözőhálózattal. A közbiztonság érdekében 14 kamerát szerelnek fel.

RaL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában