Tanszergyűjtés

2022.08.03. 16:33

Akkor a legnehezebb az iskolatáska, ha üres

Tanszergyűjtésre buzdított a Debreceni Karitatív Testület szerdán a Kishatár úti áruházban.

Forrás: Kiss Annamarie

A DVSC Schaeffler két kézilabdázója és az Auchan egyik vezetője tette az első, rászoruló iskolásoknak szánt tanszereket szerdán a Kishatár úti gyűjtőpontra. A délutáni sajtótájékoztatónak különös ritmust adott a kasszák folytonos pittyegése. Minden egyes hang egy-egy termék, amely jó eséllyel hiánycikk az esemény főszereplőinek otthonában.

Torda Vanessza, Rózsahegyiné Juhász Éva és Hornyák Dóra
Forrás: Kiss Annamarie

Bár a tanév eleji gyűjtést évek óta szervező Karitatív Testület vezetője, Rózsahegyiné Juhász Éva tudja, az idei szeptember várhatóan a szokottnál is megterhelőbb minden család számára, reményét fejezte ki, hogy a tavalyi ötszáz összeállított csomagszámot újra elérik. Elmondta, a Zsuzsi Vonaton, a Hódos Imre Sportcsarnokban és a TEVA Gyógyszergyárban is elérhető gyűjtőpontokra használt, de jó állapotú táskákat, tolltartókat, írószereket, valamint az alsósok tanszerlistáján szereplő alapvető higiénés termékeket várnak, mint például szalvéta, wc-papír, folyékony szappan. A testület civil szervezeteivel és a debreceni gyermekvédelmi intézményekkel kapcsolatban lévő nehéz helyzetű gyermekekhez juttatják el majd az adományokat.

Szilvási Ottó, az Auchan Debrecen élelmiszer senior managere hangsúlyozta, vállalatuk társadalmi felelősségvállalási stratégiájának egyik alappillére, hogy a családokat támogassák, ezért büszkén állnak újra e kezdeményezés mellé. Ezután ő, majd Hornyák Dóra és Torda Vanessza kézilabdázók is letették ajándékaikat. Dóra lapunknak azt nyilatkozta, anyaként pontosan tudja mennyibe kerülnek az írószerek, neki és a csapat többi tagjának is szívügye a szükségben lévők támogatása.

Szilvási Ottó és Rózsahegyiné Juhász Éva
Forrás: Kiss Annamarie

A vásárlóteret jelző korlát egyik oldalán polcszám álltak a színes-szagos tollak, mintás borítójú füzetek, szédítő választékkavalkád a tanév kezdéséhez szükséges és kevésbé szükséges tárgyakból. A másik oldalon a gyógyszertár előtti adománydoboz fölé pedig odaképzeltem a mindezekre csak vágyakozó diákok tekintetét. A kettő között állunk mi, akik a kasszáknál a kosarunkba nézve biztosan találunk legalább egy nélkülözhető terméket, ami helyett egy csomag színes ceruzát, egy füzetet vagy papírzsebkendőt vehetünk az arra rászorulóknak. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában